Nieuwsbrief Revue is nu van Elon Musk

Emaildienst Revue zag er sympathiek en simpel uit, was makkelijk te koppelen via Twitter en ik houd van nieuwe diensten die eenvoudiger zijn dan de voorgaande. Jarenlang heb ik met YMLP nieuwsbrieven verstuurd.
Toch had ik na een paar edities met Revue al spijt dat ik niet een nieuw blog was opgestart om uitspraken te bespreken. Emails zijn niet bedoeld om na verzending nog te editen. Ik kan geen tags toevoegen. Ik kan ze niet in chronologische volgorde, op datum van de uitspraak, zetten. Er is geen zoekfunctie om de uitspraken te doorzoeken. Via Google worden alleen de best bezochte edities doorzocht.

En nu is Elon Musk de eigenaar, gaat de nieuwsbrief waarschijnlijk verdwijnen en moet ik het archief ergens anders online zetten. Het supportaccount van GetRevue op Twitter heeft haar naam inmiddels gewijzigd in @TwitterWrite.

Een exportknop is er niet. Ik heb her en der rondgevraagd of het mogelijk is de uitspraken over te zetten naar een blog doch ik vrees dat er niets anders opzit dan de boel te kopiëren. Editen zal sowieso moeten. Ben ik weer even van de straat -> donaties welkom.

Voor de uitspraken komt er een apart blog. Op de Autodidact komen kopieën van de paar edities waarin ik geen uitspraak bespreek.


Update 9 november 2011


*************************************************************

De kopie van editie #36. Linkjes naar PDF's van uitspraken die niet gepubliceerd zijn door Rechtspraak.nl en die ik wel graag had willen bespreken.


2016-10-27-Den-Bosch-Netherlands
Duitse fotograaf. Toewijzing proceskosten €2.906,63, voor de foto was reeds €700 betaald in het voortraject. Advocaat eiser; mr. K.M. van Boven.
VERWIJDERD photoclaim.com

2016-08-31-Utrecht-Netherlands
Amerikaanse fotograaf. Toewijzing proceskosten €3.372,56, onbekend wat voor de foto betaald is. Advocaat eiser; mr. K.M. van Boven.
VERWIJDERD photoclaim.com

Rechtbank Overijssel 10-8-2021
Foto pizza gebruikt in een ontwerpwedstrijd voor restaurantfolder. €700 voor mislopen inkomsten toegewezen. Fotograaf Roel Dijkstra, advocaat mr. K.M. van Boven.
drive.google.com

11.01.2017-Court-Zeeland-Netherlands
Gedaagde had €270 betaald in voortraject en heeft dat nadat ze hem lastig bleven vallen teruggevorderd. Toegewezen €540 plus volledige proceskosten. Rechter mr. R.M.M. van den Heuvel.
VERWIJDERD photoclaim.com

2015-01-23-Rechtbank-Amsterdam
Duitse eiser: N. Trinkhaus. Verstekveroordeling. Alles toegewezen.
VERWIJDERD photoclaim.com

Rechtbank Limburg 20 januari 2016, IEF 15630 (Dijkstra tegen Vennootschap Bremen Bouwadviseurs)
Bouwbedrijf had foto van monument waar ze aan mee had gewerkt gepubliceerd mét naamsvermelding Roel Dijkstra. Gevorderde opslag inbreuk persoonlijkheidsrecht toegewezen voor een foto die niet door Roel Dijkstra is gemaakt. Advocaat mr. K.M. van Boven.
www.ie-forum.nl

IEPT20190228_Rb_Amsterdam_Hollandse_Hoogte_v_BLiP
€4.550 schade voor foto zangeres van The Mysterons die per abuis meegestuurd is met een persbericht.
www.boek9.nl

20211103 Rechtbank Genk Permission Machine-Kortom
Misbruik recht. Auteursrecht-trol.
blog.hansdezwart.nl

18-1-2017 Beschuit met muisjes
Hollandse Hoogte bij de Rijdende Rechter
www.photonmagazine.eu

B920150527 Rb_Noord-Holland Bert van Loo versus Kunstkado
Foto’s op koelkastmagneetjes.
www.boek9.nl

Rechtbank Noord-Holland 17 maart 2016, IEF 15909 (Dijkstra tegen gedaagde)
Foto in media-bibliotheek, niet zichtbaar voor bezoekers. Roel Dijkstra is niet de werkelijke fotograaf.
www.ie-forum.nl

Ktr. Rechtbank Rotterdam 13 januari 2016, IEF 16522 (Dijkstra - Geld spaarpot)
Roel Dijkstra met advocaat Robert Mijnsbergen. Onduidelijk of Dijkstra de maker is. Verminking. Gedaagde is niet naar comparitie gegaan.
www.ie-forum.nl