Bloglovin maakt 3x inbreuk

Mijn traktatieblog heeft op Bloglovin 478 volgers terwijl ik daar niet actief ben. Hartjes, reacties en deelacties op/van mijn eigen content gaan volledig aan me voorbij. Dat is op Facebook, Twitter en Pinterest ook zo, maar die zorgen, in tegenstelling tot Bloglovin, voor bezoekers.

Bloglovin toont volledige blogposts middels embedden op hun eigen website. Doorklikken naar de originele blogpost is dan overbodig. De content wordt opgehaald van mijn server en ik ben degene die betaalt voor dat dataverkeer*. Ik heb Bloglovin geen toestemming voor de volledige blogpost gegeven; mijn RSS-feed staat op summary.

Juristen stellen dat embedden is toegestaan. Daar zijn echter regels aan verbonden waar Bloglovin zich op drie punten niet aan houdt:


1. De aanklikbare link leidt niet naar de bronpublicatie.

Svensson nr 27; "aan wie de betrokken werken werden medegedeeld via een aanklikbare link, rechtstreeks toegang hadden tot deze werken op de website waarop deze oorspronkelijk werden medegedeeld"

De aanklikbare link waarmee de foto van de komkommerkrokodil wordt medegedeeld op Pinterest, Facebook of Twitter is:
https://www.bloglovin.com/blogs/kindertraktaties-5445205/198-verschillende-komkommerkrokodillen-4366071554
Daarmee is het een nieuwe publicatie want de bronpublicatie staat op:
https://www.traktatieblog.com/2015/06/198-verschillende-komkommerkrokodillen.html


2. Er wordt gebruik gemaakt van een andere frame-techniek.

Volgens het Bestwater-arrest dient het dezelfde frametechniek te zijn.

Zo ziet de bronpublicatie eruit:


Zo ziet het er bij Bloglovin uit als je er geen account hebt:

  

3. Bloglovin biedt geen rechtstreekse toegang naar de bronpublicatie.

Svensson nr 18; "de gebruikers van eerstgenoemde website een directe toegang tot die werken wordt geboden."

Als je door wilt klikken naar de bronpublicatie dien je eerst een account aan te maken bij Bloglovin.


Samengevat:

  • De aanklikbare link waarmee een werk wordt medegedeeld leidt niet naar de bronpublicatie.
  • Bloglovin gebruikt niet dezelfde frame-techniek.
  • Bloglovin biedt geen rechtstreekse toegang naar de bronpublicatie.


Toen ik nog dacht dat Bloglovin geen inbreuk maakte op mijn auteursrechten heb ik een framekiller op mijn blogs gezet. Die wordt inmiddels omzeild door Bloglovin. Ik heb geen idee hoe lang al en hoeveel bezoekers, kliks naar mijn webwinkel en advertentie-inkomsten ik ondertussen heb misgelopen...

Met dit voortschrijdende inzicht heb ik ze verzocht om mijn blogs te verwijderen. Wordt vervolgd.


* Niet ik maar Google. Ik blog met Blogger en alle content staat bij Google op de servers. Ik ga met deze blogpost aan ze vragen of ze Bloglovin kunnen blokkeren.
Blog je met Wordpress op een eigen server dan betaal je wél zelf voor het dataverkeer en zou je zelf Bloglovin kunnen blokkeren op je server.