Voorkomen dat content geframed wordt

Af en toe vaak is bloggen best frustrerend. Je blogt je een slag in de rondte en ondertussen wordt je content gejat* of dusdanig "ge-embedded"** dat de credits niet meer bij jou terecht komen. Zie mijn vorige blogpost -> Bloglovin toont de volledige content in een iframe, en als vanaf dat iframe het bericht gedeeld wordt op Facebook of Pinterest komt het verkeer dat daarmee gegenereerd wordt terecht op Bloglovin.

* Jatten mag niet. Dat valt onder het auteursrecht en zul je zelf juridisch moeten aanpakken.
** Embedden mag wettelijk wel.

Ward van der Put heeft me uitgelegd hoe je op Blogger kunt voorkomen dat je content in een iframe getoond wordt.
Je gaat naar sjabloon -> html bewerken en daar zet je dit stukje code direct onder <head>.

<script type="text/javascript">
//<![CDATA[ if (top.location != self.location) { top.location = self.location.href; } //]]> </script>

Dit noemen ze een framekiller of framebuster. Op het moment dat een website jouw bericht ophaalt checkt ie of het in een frame getoond wordt en zo ja dan wordt dat frame uitgezet en wordt het bericht op jouw eigen domein getoond.
Werkt niet alleen op Bloglovin, maar op alle websites die (i)framen, dus ook Facebook (!).

Wordpressers met een eigen server kunnen nog een stapje verder gaan en Bloglovin de toegang weigeren. Kijk hier hoe je dat moet doen.
Let wel, op het moment dat je Bloglovin blokkeert, ontvangt Bloglovin de RSS-feed niet meer en kunnen mensen jou niet meer ontdekken en volgen via Bloglovin.

Update 23 december
Hét argument om een iframe te blokkeren was voor mij omdat al het Pinterest- en Facebookverkeer terecht komt bij degene die mijn content in een iframe toont. Dat verkeer heb ik natuurlijk liever rechtstreeks.
Ik dacht dat het voor mijn adsense-inkomsten verder niet zou uitmaken, omdat de advertenties immers ook verschijnen via het iframe.
Na 10 dagen blijkt dat tot mijn schrik wèl invloed te hebben. Er wordt nu vaker geklikt op een advertentie en dat is simpel te verklaren -> Degene die iframet zet namelijk een balk boven jouw blog. Een balk waarmee ze de bezoeker op hun eigen site proberen te houden. Bloglovin zet in die balk bijvoorbeeld alle posts die je nog niet gelezen hebt.

Ware grootte, een deel van de balk die Bloglovin boven jouw site zet.

De advertenties moeten dus concurreren met berichten van mensen die je volgt. Die berichten staan bovendien in de bovenbalk, een betere plaats dan waar de meeste advertenties staan....

Behalve meer kliks per 1000 views is het bedrag per klik nu hoger...
Zou het zo wezen dat degene die iframet een deel van de adsense inkomsten opstrijkt? Weet iemand dat?

Update 29 juni 2017
Door de framekiller werkt de editor van Blogger (bij sjabloon, waar het blog in een frame wordt getoond!) niet goed meer. Hier staat uitgelegd hoe je dat kunt oplossen.

Update 10 november 2020
Ik heb de framekillers weggehaald omdat Bloglovin, de contentjatter waarvoor ik ze ingesteld had, de code omzeilt. En Facebook, die van mij best in een frame mijn blogs mag tonen, niet.
Juridisch gezien mag Bloglovin de code omzeilen blijkt uit nieuwe jurisprudentie. Echter, mijn content volledig overnemen op eigen URLs en in een eigen opmaak niet. Bloglovin reageert echter niet op verzoeken om daarmee te stoppen.