Camperbusjes

Een nieuwe Wordpress-site vervangen door een Blogger-site...
Dat is alsof je bij een keukenmachine driekwart van de accessoires in de kliko gooit. Accessoires die je toch zelden gebruikt. Dat ruimt lekker op in je keukenkastje en je kunt niet meer per ongeluk iets verkeerds pakken.

Het fijne van Blogger is dat je makkelijk content kunt toe voegen, je hoeft er geen specialist voor te zijn.
Blogger heeft sinds kort 2 functies waarmee je zelfs de SEO kunt verbeteren. Zoekopdrachtomschrijving en URL aanpassen. Dat laatste werkt mijn inziens zelfs beter bij Blogger dan via de welbekende Wordpress-SEO-plugin. Ondermeer omdat Blogger de archiefmappen in stand laat en die SEO-plugin niet.


Ik heb een eenvoudige site opgezet voor Hekkemakampeerauto's. De bedoeling is dat de eigenaar hem zelf vult en bijwerkt. Dat liet even op zich wachten. Maar door de corona-crisis kwam er tijd vrij en er staan nu honderden foto's op! Neem een kijkje tussen de hefdaken, luifels, uitklapbedden, draaistoelen en koelkasten. Ze verzorgen de complete ombouw van bestelbus naar kampeerwagen.


De site is nog niet helemaal af. (Dat is een site nooit).
Een blogje met trefwoorden waar deze camper-ombouw-specialist op gevonden wil worden is voor mij de afronding.

Het één na laatste dingetje dat ik deed was de domeinnaam overzetten, dat ging erg lastig dit keer:
De domeinnaam (sinds 2007) en de wordpresshosting (sinds 2019) zat bij Netground.
In het controlpanel aldaar stond niks ingevuld. Ik kon de nieuwe DNS-gegevens wel toevoegen maar er gebeurde niets. Nergens een handleiding te vinden. Netground bleek overgenomen door KPN. Support verwees ons door naar een ander controlpanel waar ik in eerste instantie weer niet de goede rechten voor had. Een grote partij is niet altijd beter 😖


Copyright foto's Paul Hekkema, op zijn site een heleboel meer.