Nieuwe functies in Blogger

Ik ben een Wordpress-website* over aan het zetten naar Blogger en zag dat er een paar nieuwe** functies bijgekomen zijn in Blogger:

Posts en pagina's kun je een omschrijving toevoegen.
Helaas pindakaas is de functie alleen beschikbaar als je een nieuwe blog aanmaakt. In bestaande blogs zit het niet, wellicht dat het nog komt. Overigens kun je heel goed zonder deze functie, Google kiest zelf een fragment uit de tekst als er geen omschrijving aanwezig is. Wel zo makkelijk. Maar het is interessant voor pagina's die je wilt promoten met een pakkende tekst.

URL van posts kun je aanpassen.
Standaard pakt Blogger jaar/maand en de titel van het bericht. Je kunt het gedeelte na jaar/maand nu aanpassen bij nieuwe, nog niet gepubliceerde berichten.
Dat doet Blogger beter dan Wordpress. Bij Wordpress kun je jaar/maand weglaten en vervangen door een categorie. Waardoor de jaar- en maandmappen die gebruikt worden voor het archief niet meer kloppen.


Redirects aanmaken.
Als je al een website hebt en overstapt naar Blogger kun je URLs van je beste pagina's omleiden naar het nieuwe adres. Errug handig want je kunt in Blogger niet zelf de URL van je pagina bepalen.
Ik moet nog even uitzoeken wat het verschil is met/zonder definitief. Als iemand dat weet?

Niet gevonden pagina kun je aanpassen.
Voorheen was dit een standaard bericht. Je kunt daar nu een aangepast HTML bericht neerzetten.


* Dit bedrijf had in november 2019 een nieuwe website gelanceerd. Omdat de, goed vindbare, oude uit 2007 gedateerd was en ze zelf opgeleverde projecten wilden kunnen toevoegen.
Idee van de portfolio is uitstekend. Zo krijg je veel content (foto's).  Content is king.
Doch de huidige website is niet gebruiksvriendelijk. Je klikt op een portfoliofotootje en op de volgende pagina moet je weer fotootjes openklikken. Er wordt niets beschreven. De bezoeker (en Google) weet zo niet wat er op de foto's staat. Verder kun je de portfolio-items niet sorteren.
Ik ga de portfolio omzetten in berichten met labels.

** Ik weet niet hoe nieuw. Ik zit weliswaar bijna dagelijks in de back-office doch check dan niet de functionaliteiten.