Twitter stopt met de nieuwsbriefdienst Revue

Ik had het, zoals zovelen, al verwacht: Musk trekt de stekker uit nieuwsbriefdienst Revue. Toch schrok ik van het mailtje dat het officieel aankondigde, op 18 januari 2023 wordt alles opgeheven en de data vernietigt. Ze hebben nog net het fatsoen om een downloadlink mee te sturen, iets waar ik koortsachtig naar gezocht heb om de besproken uitspraken veilig te stellen.

Ik was van plan, als Revue inderdaad zou stoppen, om door te gaan met Substack, daar staat al een back-up van de verzonden edities. Doch ik lees bij Bright:

"Musk zei vorige week ook open te staan voor een overname van Substack, een grote concurrent van Revue."

Bovendien heb ik de uitspraken uit de nieuwsbrief inmiddels overgezet naar de nieuwe website Fotoclaim.nl en dat werkt voor mij veel handiger.
Spijtig is dat als Blogger zomer 2021 niet was gestopt met nieuwsbriefdienst Feedburner ik waarschijnlijk niet eens met Revue was begonnen. Dan had ik gelijk een goed doorzoekbaar archief gehad...

Het enige nadeel van een chronologisch archief is dat als ik een uitspraak publiceer de uitspraakdatum in het verleden is en niet bovenaan, op de homepage, verschijnt.

Wil je bericht krijgen van een vers uitgeplozen uitspraak volg dan via RSS-feed, Blogger-leeslijst of volg mij op Twitter, Mastodon of LinkedIn. Vandaag ga ik de allerlaatste Revue-nieuwsbrief versturen.