donderdag 11 juli 2019

Saas-webshop vergelijken

Op het gebruikersforum van mijn huidige webwinkelhost wordt momenteel gediscussieerd over waar naar over te stappen als je niet naar CCV of Lightspeed gaat. WooCommerce valt voor mij sowieso af. De overblijvende opties heb ik in een excellsheet gezet met daarin mijn eigen wensen. Een wensenpakket waaraan Luondo voldeed op de filters na. Ergo, mijn inziens zijn ze op de filters vastgelopen. Zo ontzettend jammer want het is zo'n fijn pakket.

SP = Shoppagina
JW = JouwWeb
EWS = EasyWebshop
MWW = MijnWebwinkel
GWB = Gratis Webshop Beginnen
TSB = TheShopBuilders


SP JW EWS MWW GWB TSB
Prijs standaard 14,50 16,00 14,95 19,00 12,40 16,95
Aantal producten 1000 >> >> 2500 1500 5000
Opstartkosten - - - - - -
Categorie = label ja ? ? ? ja ?
Filters ja ? nee ? ja ?
Voorraadbeheer ja ? ja ? ja ?
SSL ja ja ja ja * ja
Eigen domein ja ja ja ja ja ?
Behoud van urls nee ? ? nee ja ?
Mollie ja ja ja ja ja ja
MyParcel ja nee ja ja ja ?
Downloads nee ? ? ? ja ?
Responsive ja ja ? ja ja ja
Import/export ** nee ? nee ja ?

* Bij hoger abonnement à €23,97 zit het erin, of los aan te schaffen voor €34,95.
** Bij hoger abonnement à €24,50 zit het erin.

TOELICHTING:
Categorie = label. Producten niet hoeven te kopiëren om ze in meerdere categorieën tegelijk te laten zien. Voor mijn kleine assortiment zijn filters bij een ja overbodig. Bij een nee zijn filters wél nodig.
Behoud van urls. Het meenemen van de huidige, geïndexeerde urls.
Downloads; de mogelijkheid om geautomatiseerd downloads te verkopen.
Import/export; een productenlijst kunnen up- en downloaden.

Ik ga pas einde van het jaar bepalen waarnaar ik overstap. Hopelijk heb ik voor die tijd uit het forum gedestilleerd welke webwinkelhost het beste aansluit bij mijn wensen en zijn alle vraagtekens ingevuld. Reden waarom ik het hier deel.

Voel je vrij om via de reacties onjuistheden en ontbrekende gegevens door te geven.
Het overzicht hier houd ik up to date.
Gepubliceerd met de gegevens van 11 juli 2019.
Update op 12 juli 2019.
Update dd..

11 opmerkingen:

 1. Jouwweb
  Responsive: ja
  Mollie: ja
  MyParcel : nee, maar wel SendCloud

  Ik heb zelf ook zittende wijken en wegen, zelf heb ik nu de overstap gemaakt van Luondo naar Jouwweb
  Binnenkort hebben ze ook koppeling met webwinkelkeur

  Groet Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Stefan. Ik heb het verwerkt. Ja, wel of niet MyParcel zal niet de doorslag geven hier. Het is vooral makkelijk omdat ik het al gebruik.

   Verwijderen
 2. Hoi Martine, ter aanvulling: alle pakketten bij Shoppagina zijn responsive!

  Ben benieuwd waar je uiteindelijk terecht gaat komen - je bent bij ons in ieder geval van harte welkom, haha. ;-)

  Mocht je nog meer vragen hebben, stuur vooral even een mailtje: sander@shoppagina.nl :)

  Groet,
  Sander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh en wat betreft Categorie = label is het me niet geheel duidelijk hoe je dat precies bedoelt? Bij ons werkt het in ieder geval zo dat je bij het aanmaken of bewerken van een product meerdere categorieën kunt kiezen. Je hoeft het product dus nooit te kopiëren als je deze ook in een andere productcategorie wilt tonen.

   Maar misschien is 'nee' ook wat je daarmee bedoelt, dan heb ik niks gezegd! ;-)

   Verwijderen
  2. Dankjewel Sander! Dat zijn weer 2 ja'tjes. Ja met categorie = label bedoel ik dat je het artikel "labelt" met de categorie. Het was de reden waarom ik in 2012 overging naar Luondo. Ik heb destijds ook shoppagina bekeken en was in de veronderstelling dat je bij jullie ook moest kopiëren. Nadeel daaraan is o.a. dat je bij een zoekopdracht dubbele resultaten krijgt. Ander vraagje nu ik je toch "spreek". De winkelpagina's staan in een map "webshop" begreep ik. Is dat woord "webshop" aan te passen?

   Verwijderen
  3. Top!

   Het woord 'webshop' in de URL kan op verzoek worden weggehaald, maar niet gewijzigd.

   Verwijderen
  4. Aha, het kan weg. Dat zou betekenen dat de bestaande urls meegenomen kunnen worden? Of is een map niet mogelijk? Ik heb nog vanuit mijn oude host "verkleedwinkel" op die plek staan. Dat kan blijven staan?
   Voorbeeld-url: https://www.artoek.nl/verkleedwinkel/gevelvlag.html

   Verwijderen
  5. Zelf pagina's maken is wel mogelijk, maar hieronder kunnen dan geen producten worden gehangen - dat kan alleen met categorieën. In dit geval zou je dus een categorie 'verkleedwinkel' moeten maken, waardoor de hoofdpagina er (na het weghalen van /webshop/) qua URL zo uitziet: https://www.artoek.nl/verkleedwinkel/.

   De betreffende productpagina ziet er met onze structuur dan zo uit:
   https://www.artoek.nl/verkleedwinkel/detail/[productnr.]/gevelvlag.html

   Verwijderen
  6. Okay helder. Dan blijft behoud van urls op nee staan. Want er komt zie ik ook nog een stukje tussen zie ik "/detail/[productnr.]"
   Zal voor de meeste gebruikers geen probleem zijn.

   Verwijderen
 3. Oh, als je het zo bedoelt dan moet categorie = label bij GWB op Nee staan. Je hoeft niet te kopieeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je niet hoeft te kopiëren is het een JA.....
   Als je wel moet kopiëren dijt het aantal producten uit, wordt de database groter en krijg je dubbele resultaten te zien als je een zoekopdracht plaatst.
   Hmmm, hoe kan ik dat eens duidelijker opschrijven. Geeft nogal verwarring.

   Verwijderen