Fotodief Stringfixer

Wie mij al wat langer volgt dan oktober 2018 zal weten dat ik een gruwelijke hekel heb aan grote, geautomatiseerde contentjatters als Bloglovin en Docplayer. Vandaag ontdekte ik deze:


Zonder toestemming en zonder hyperlink publiceert Stringfixer foto's van mijn blog Nageluk met een downloadknop op een wijze (tags!) dat de website en de foto's goed scoren bij Google. Op de eerste resultatenpagina als je zoekt op Nageluk:


Ik erger me gruwelijk aan dit soort bulk-inbreuken maar ik lijd geen schade. Integendeel... Het is goed voor de naamsbekendheid omdat op de foto's de URL staat.

Het verdienmodel is advertenties. Je kunt Stringfixer via zo'n advertentie rapporteren bij Google en ik hoop dat veel mensen dat doen zodat Stringfixer snel weer verdwijnt. Gevaarlijke van dit soort websites is dat mensen foto's downloaden en denken dat ze ze mogen gebruiken...

Het lijkt op wat sommige fotografen doen, hun foto's zonder watermerk en zonder enige beveiliging online zetten met trefwoorden (tags!) zodat de foto's goed vindbaar zijn bij Google.Alles op dit blog is en blijft gratis ondanks dat het me inmiddels meer kost dan me lief is. Met name de artikelen over fotoclaims hakken erin, maar ja, iemand moet dat bijhouden hè... Een kleine financiële bijdrage wordt gewaardeerd.