Wordpress organiseren

Kitty Kilian schreef een blog over hoe je met een externe plugin bij Wordpress je berichten, pagina's en foto's kunt sorteren zodat je ze makkelijk kunt terugvinden. Ik herken het hele probleem niet. Waarschijnlijk omdat ik Blogger gebruik.

Ik hang labels aan de berichten, dat zijn trefwoorden waarmee ik de berichten voor mezelf èn bezoekers vindbaar maak. Als ik een oud bericht wil vinden dan filter ik op die labels*. Is de lijst dan nog te lang dan doorzoek ik het filterresultaat.

Aan pagina's kun je in Blogger geen labels hangen. Daar kun je alleen de zoekfunctie gebruiken. Voor mij werkt dat prima omdat ik maar een paar pagina's heb.

Dan de foto's. Ik gebruik vrijwel altijd 'verse' foto's. Blogger zet de foto's die je toevoegt in een blog-album in het archief. In het Google-albumarchief heb ik voor elk blog een apart album. 

Het Google-albumarchief zou je kunnen organiseren zoals je dat met die plugin van Kitty in Wordpress doet. Voor mij niet nodig omdat ik zelden een oude foto gebruik.


* Ik kan achter de schermen filteren met meerdere labels tegelijk. Bezoekers helaas niet. Da's de enige functie die ik mis in Blogger. Gelukkig heeft Wordpress deze functie ook niet, anders was ik met het blog Nageluk overgestapt.
Heel fijn aan Blogger is de tagmanager; labels kun je toevoegen, verwijderen, wijzigen.