Tagmanager

Blogger krijgt een nieuwe interface. Vanaf eind juni wordt het de standaard-interface en komt de oude te vervallen. Beter, cleaner, helderder en overzichtelijker, al is het even wennen, zeker met het invoegen van de afbeeldingen. Meest gestelde vraag tot nu toe; "hoe maak ik een nieuwe post?" Antwoord; "klik op het oranje bolletje met het plusje rechtsonder."

Het is jammer dat niet alle tags per post getoond worden en dat het aantal keer dat een tag gebruikt is niet wordt weergegeven in de nieuwe interface. Maar da's wellicht persoonlijk, niemand die de tagmanager gebruikt bij Blogger geloof ik terwijl het de enige tool is om bezoekers op onderwerp door je blog te laten navigeren.

Met de tagmanager kun je labels toevoegen en verwijderen bij meerdere berichten tegelijk. En daarvoor wil je weten of een post het label al heeft*.

De tagmanager is handig om weinig gebruikte labels te verwijderen. Soms voeg je een label toe omdat je denkt dat je vaker erover gaat schrijven en blijkt dat later niet zo. Daarom vond ik het zo handig dat dat aantal zichtbaar was in de oude interface als je berichten filtert.


Op verzoek van meerdere partijen had ik recentelijk deze overzichtspagina gemaakt en speciaal voor deze pagina het label auteursrecht toegevoegd aan elke post die gaat over misbruik van de auteurswet door premiejagers op foto's.

Hoogste tijd om alle posts eens na te lopen met de oude interface. In ieder geval voor 1 juli 2020.


Pfieuw, dat valt niet mee als je meer dan 10 jaar blogt. Alsof je door oude foto-albums bladert en moet controleren of de foto's wel op de juiste plaats ingeplakt zijn.
Een weer actueel oudje uit het kletsblog (2 screenshots zijn uit dat blog); eCommerce-tips voor de Hema.

Ga ik nu dit blog maar eens verder onder handen nemen.


* Edit na publicatie. Nu weet ik weer waarom ik soms iets uitschrijf -> om het voor mezelf helder te krijgen. In de nieuwe interface staat er netjes een vinkje of minnetje bij het label. Dus als je per post edit werkt het zelfs beter dan de oude.
De oude editor is handiger als je meerdere berichten tegelijkertijd wilt bewerken. En voor het verwijderen van weinig gebruikte labels.