Wordpress categorieën en tags


Ik loop met mijn laatste blog Nageluk ergens tegenaan wat ik niet in Blogger kan fixen.

Ik heb de artikelen verdeeld over 6 thema's. Deze 6 thema's; kwaaltjes, schoonmaken, voeding, beauty, ongedierte & tuin, staan in het headermenu.

In de kantlijn heb ik de verschillende onderwerpen gezet.
Wat ik nu graag zou willen is dat als iemand op kwaaltjes klikt in het headermenu, dat het menuutje in de kantlijn alleen de onderwerpen laat zien die in het thema kwaaltjes vallen.
Dat is iets wat in Blogger niet kan.

Voor zowel de thema's als onderwerpen heb ik labels (=tags) gebruikt. In Blogger kan ik labels aan en uit zetten. Dus wel tonen of niet tonen in het onderwerpenmenu. Helaas kan ik wat getoond wordt niet laten afhangen van een ander label.

De thema's uit het headermenu worden niet getoond in het onderwerpenmenu omdat ik ze heb uitgezet. En ik zou graag de getoonde onderwerpen laten afhangen van het actieve thema.

Nu weet ik dat je in Wordpress naast tags ook categorieën hebt.
Als ik in Wordpress van de thema's categorieën maak, veranderen de getoonde tags dan mee?
Dus als een bezoeker in een bepaalde categorie zit op een Wordpresssite, worden dan alleen de tags getoond die in die categorie gebruikt worden?

Niet dat ik dan gelijk overstap als het antwoord bevestigend is.

Update 3 februari
Via twitter antwoord gekregen dat het niet zo werkt in Wordpress. Nieuw blog hierover! Ik ben stomverbaasd. Ik was ervan uitgegaan dat de categorie in Wordpress een soort van hoofdtag was waar de gewone tags onder vielen.......
Zoals je hoofdstukken en paragrafen hebt in een boek. Zo dacht ik dat je hoofdtags en tags had in Wordpress.