Dienen van twee heren door Airbnb

Eén keer heb ik geboekt bij Airbnb. Ik was zo verbijsterd en geïrriteerd over de gang van zaken dat het [eens en nooit weer] was.

  • Bij inschrijving moest ik creditcardgegevens doorgeven. Zodra je een reservering plaatst wordt het totaalbedrag afgeschreven.
  • De prijzen die op de website staan zijn exclusief de toch best wel hoge servicekosten. Daardoor lijkt AirBNB goedkoper dan de concurrent.
  • De druppel, om er geen gebruik meer van te maken, was toen ik van de verhuurder vernam dat ook hij een fee betaalde.
Ik houd niet van grote monopolistische platforms, die elke cent pakken die ze kunnen pakken van deelnemende bedrijven of die de markt kapot maken door onder de kostprijs te duiken. Ik heb nog nooit besteld bij Thuisbezorgd of Zalando. Bij Bol één keer omdat ik iets ingepakt op een maandag wilde laten bezorgen [wat niet lukte].

En daar was opeens, niet geheel toevallig na [een fijn vonnis], de website [Dienen van twee heren]. Geweldig! Upload je factuur en vraag de servicekosten terug. No cure no pay. Je betaalt 30% fee als het slaagt. Er staat zelfs een [voorbeeldbrief] op de site waarmee je zelf kunt claimen.

Ik heb de factuur van die ene keer in 2016 opgeduikeld!