Shoppen door de webwinkelier deel 3

Ja, ook ik koop af en toe wat online. En daar kijk ik dan met mijn webwinkelier-blik naar. Zie hier deel 1 en deel 2.

Uit principe bestel ik nooit of zelden bij giganten waar omzet belangrijker is dan winst. Zij maken o.a. met gratis verzenden & retourneren de markt kapot voor de bedrijven die wel winst moeten maken met de bedrijfsvoering. Toch bestelde ik nu noodgedwongen bij zo'n gigant, namelijk #Bol. Het kadootje was bedoeld voor iemand die op maandag jarig was en waar ik het wilde bestellen, daar was geen maandaglevering mogelijk.

Dit is wat er gebeurde:
1. Ik zoek eerst uit of maandaglevering, inpakken en kaartje mogelijk is*.
2. Ik let erop dat het verkocht wordt door Bol zelf. Omdat ik niet weet of een externe verkoper op maandag levert en inpakt in cadeaupapier.
3. Het lukt me niet om de bestelling te laten inpakken. Ik verlaat 3x de winkelwagen om het te zoeken, maar de optie verschijnt niet. Ook kaartje toevoegen verschijnt niet.
4. Dan maar niet ingepakt besluit ik en bestel en betaal de bestelling.
5. Ik probeer, direct na de bestelling**, een kaartje toe te voegen.


6. Ik bel. Dame adviseert om bestelling te annuleren en het te proberen in een andere browser. Ik meld dat ik dat niet ga doen en ze meldt dat ze een kaartje los kan versturen naar de jarige.
7. Via Twitter verneem ik dat de optie inpakken niet geldt voor het kadootje dat ik heb gekocht. Ze hadden het geprobeerd in een andere browser en de optie verscheen niet. Op mijn vraag hoe ik dat moet weten als koper, voor welke producten het wel of niet geldt, hebben ze geen antwoord.
8. De los verstuurde kaart arriveert niet bij de jarige maar hier....
Als je dit soort basisdingen niet op orde hebt kun je zelfde dag levering, gratis verzenden, gratis retourneren aanbieden totdat je een ons weegt, maar dan kweek je geen tevreden klantenbestand.

* En zag deze tekst:

** Dat is mij al eens eerder opgevallen bij de grote toko's. Als je direct na de bestelling iets wilt wijzigen of toevoegen dan gaat dat niet. Dan moet je annuleren en opnieuw bestellen (en betalen). Kennisje heeft dat wel eens gehad met een stofzuiger, daar stond op het al bestaande bestelaccount nog het oude adres. Dat wilde hij direct na de bestelling wijzigen maar dat ging niet.
Het lijkt me toch kostenbesparend dat zolang de order nog niet gepickt is, dat je kunt wijzigen. En pas als er gestart wordt met "picken" de order op slot gaat voor wijzigingen.

Update 3 november...