Foto's op Blogger

Annemiek voor wie ik een blogspot-blog beheer mailde dat ze geen foto's meer kon toevoegen aan berichten. Ze had een jaargang waanzinnig goed gelezen blogposts verwijderd maar het lukte nog steeds niet...
Auw. Foto's staan niet in de berichten maar worden door Blogger elders opgehaald. Het heeft dus geen zin om berichten te verwijderen als je dit euvel hebt!

Ik las dat Picasa, waar Blogger de foto's ophaalde, op 1 mei 2016 gestopt was. Dat de foto's nu opgehaald worden van je web-archief bij Google Photo's. Mijn complimenten voor Blogger, die overgang is geruisloos en zonder problemen verlopen.
Ik ging op zoek of er een limiet zat aan de opslagruimte bij Google Photo's maar zag alleen maar berichten dat je onbeperkt foto's kunt toevoegen.

Annemiek nog maar eens gevraagd of er wat aan het apparaat waar de foto's opstonden veranderd was. Beveiliging? Andere instelling? Geen jpg-bestand meer? En wat de exacte foutmelding was. "Geweigerd door server".

Het leek er toch op dat ze een limiet had bereikt.

Verder gezocht bij Blogger en toen las ik dat op foto's waarvan een of beide zijden groter zijn dan 2048 pixels wèl een limiet zat.

Verklaart waarom ik er zelf geen last van heb. Ik ben in een tijd gestart dat het noodzakelijk was in verband met de laadtijd om foto's zo klein mogelijk te uploaden. Ik heb vrijwel geen foto's online staan groter dan 2048 pixels.

Wordt vervolgd. De bestaande foto's van Annemiek worden momenteel gecomprimeerd, en nieuwe foto's gaat ze voortaan niet meer fullsize uploaden.
Daarna ga ik proberen een back up terug te zetten voor de verwijderde berichten. Zie je maar weer hoe belangrijk een back up is. Die maken jullie toch wel hè? Uhhh, al tijden niet gedaan *snel aan het backuppen slaat*.