Geblockt door Geert Wilders

Heb je je ook al eens afgevraagd hoe het komt dat er voornamelijk instemmende reacties onder de #kominverzet en #grenzendicht tweets van Geert Wilders staan? --> Hij blockt iedereen die een kritisch antwoord geeft....Een reply op een tweet heeft een groter bereik dan een losse mention. Geert Wilders heeft immers meer volgers en zijn tweets worden honderden keren geRTd.
Ik merk dat verschil vooral aan de scheldkanonnades die volgen als ik reply*. Als ik hem mention blijven de scheldkanonnades weg.

Ik heb de tweets van Geert Wilders lange tijd genegeerd. Maar wegkijken vind ik niet langer een optie. Het is de hoogste tijd om bij iedere #kominverzet of #grenzendicht tweet te herhalen dat hij dingen uit zijn verband haalt, dat hij angst en haat zaait, dat hij geen oplossingen heeft. Tsunami's trekken zich echt niets aan van grenzen.

Tips voor als je geblokkeerd bent:
  • Oningelogd of met een ander twitteraccount kun je alle tweets van Geert Wilders bekijken. Met een ander twitteraccount reageren heeft weinig zin daar je al snel weer geblockt zult worden.
  • Reageren met je eigen account doe je door aan te haken op een reply van een andere gebruiker. Liefst eentje die bovenaan staat. Je kunt reageren op de reply, of je kunt de reply uitklappen en rechtstreeks reageren op de tweet van Geert Wilders. **
  • Als je twittert met Tweetdeck of een andere twitterapplicatie kun je middels een zoekopdracht de tweets zien. Je zou er zelfs een zoekkolom voor kunnen aanmaken.**
  • Met een twitterapplicatie kun je rechtstreeks reageren op een tweet van Geert Wilders.

Voorbeeld van een aanhaaktweet (klik erop om Geerts tweet te zien):*Dankzij de mute-knop worden de scheldkanonnades kleiner :-).
** Inmiddels (september 2016) heeft Twitter het blocken verscherpt. In een twitterapplicatie werkt een zoekopdracht naar iemand die jou geblockt heeft niet meer. En als je een discussie openklapt worden de tweets van iemand die jou geblockt heeft niet langer meer getoond.