dinsdag 10 april 2012

Een aha erlebnis

Het inzicht
Toen ik net begonnen was met bloggen had ik een gesprek met een oud studiegenoot. Ik vertelde dat ik nogal moest wennen hoe Blogger de berichten ordent. Chronologisch, en de bezoeker kan navigeren door het blog via het archief. Niet zinvol voor wat ik met het traktatieblog voor ogen had. De enige andere manier om de bezoeker door het blog te leiden was door gebruik te maken van labels. Ik vertelde dat ik die labels best wel handig vond, handiger dan de vaste structuur van mijn webwinkel. Je bent flexibeler; in de keuze van je woorden, je kunt meerdere labels aan een bericht hangen en je kunt later makkelijk een label weghalen of toevoegen bij een bericht.
Oud studiegenoot @mjf68 antwoordde dat hij naar een congres was geweest waar iemand weet je nog wie Maarten? had voorspeld dat in de toekomst alle informatie op internet op deze manier aangeboden zal worden. BAF, dat was hem, de aha erlebnis. Labelen is de toekomst! Dat ik die vanzelfsprekendheid niet eerder ingezien heb; op internet hoeft er niets geordend, gecategoriseerd, op alfabet of in een structuur gezet te worden. De zoekmachine vindt het toch wel. En je kunt de zoekmachine helpen door informatie te labelen met woorden waarop mensen die informatie zoeken.

Het verschil tussen online en offline
Offline zal je moeten ordenen wil je het kunnen terugvinden. Daarom heeft een boek een inhoudsopgave, daarom staan de boeken in de bibliotheek op alfabet, daarom staat de suiker in de supermarkt bij de bakspullen (en soms ook bij de koffie en thee). Online hoeft dat niet. Je vindt iets terug met de zoekmachine. Vergelijk het met het menselijk geheugen. Daar liggen herinneringen opgeslagen, je graaft daar niet alfabetisch in of op categorie, ze komen vanzelf te voorschijn.

Veranderend gedrag
Vroeger leerde je op de lagere school hoe je een woordenboek moest gebruiken. Hoe je een boek moest vinden in de bibliotheek. Tegenwoordig leren ze hoe je iets zoekt op internet. Met doelmatige trefwoorden.
Onze breinen raken steeds meer gewend aan internet. Aan het opzoeken van informatie op internet. We denken in trefwoorden, scannen snel teksten en klikken zodra we denken het gevonden te hebben. We zoeken niets meer op in alfabetische lijstjes, we scrollen geen ellenlange menuutjes meer door, we bladeren niet meer door een hele site, we kijken niet meer naar een opsplitsing per provincie. We zijn gefocust op trefwoorden en willen binnen 2 klikken zijn waar we wezen moeten.

Google volgt de bezoeker
Google is intelligent. Google volgt steeds meer de bezoeker. Een bezoeker hoeft niet te weten waar iets staat, als ie het maar kan vinden. Daaruit volgt o.a.:
 • De structuur, hiërarchie van een website is van ondergeschikt belang.
 • Bezoekers laat je het liefst gelijk op de juiste pagina landen.
 • Elke pagina is vanuit willekeurig welke andere pagina binnen 2 klikken bereikbaar.
 • Je geeft geen pad aan in de url. Dat is overtollige informatie, de bezoeker hoeft niet te weten hoe hij op die url gekomen is of waar hij zit.
 • Canonicals zijn overbodig. Een canonical is er voor Google en niet voor de bezoeker. Een canonical zegt tegen Google dat waar je nu terechtgekomen een duplicaatpagina betreft en waar het origineel staat. Google, noch de bezoeker hoeft te weten waar het origineel staat. Duplicaatpagina's voorkom je door bijvoorbeeld geen pad aan te geven in de url. Anders gesorteerde overzichtspagina's (op prijs, op alfabet) hebben functie voor de bezoekers en moeten niet beschouwd worden als duplicaten waar een canonical op moet.
 • Sitemaps zijn overbodig. Pagina's behoor je te vinden via de navigatie op een site. De bezoeker, en dus Google hoeft niet te weten hoe je site is opgebouwd.

De aarde is niet vierkant maar rond
Zo vanzelfsprekend als ik dit vond, zo afwijzend reageerde mijn omgeving. Labels okay, dat kan best handig zijn, maar de structuur weglaten? De labels gebruiken als hoofdnavigatie? Het pad weglaten in de url? Ik hoorde argumenten als: Dan weet de bezoeker niet waar hij is. Dat pad heb je nodig als bezoekers je url willen "hakken". Nou hak ik zelf alleen als onduidelijk is hoe ik terug moet naar de homepage. Ik zou liever klikken dan hakken. Wat moet je nou met zo'n tagcloud? Dat ziet er hip uit maar heeft zijn langste tijd gehad. Een tagcloud, is dat niet zo'n zoekwoordenkunstje?
Op alle mogelijke manieren heb ik het proberen uit te leggen.


Schemaatjes getekend om het verschil in verbindingen (interne linken) te laten zien tussen een hiërarchische indeling en een labelnavigatie. Gediscussieerd op twitter.


De druppel was de bovenste tweet. Ik heb daarop geantwoord dat dat document uit 2008 stamt. En ik dacht Google heeft echt wel door hoe het zit. Maar gezien het gepruts met de taxonomie van Google shopping plaats ik daar nu vraagtekens bij.

Labelnavigatie in mijn webwinkel
Enthousiast heb ik het proberen uit te leggen aan mijn winkelhost. Dat ik graag de navigatie via labels zou willen laten draaien en wat dat allemaal voor voordelen biedt. Maar het kwartje wilde niet vallen.
Erger nog, er kwam een extra functionaliteit die het pad in de url ging weergeven. Daar had ik weliswaar 2 jaar eerder om gevraagd. Vanwege de duplicaat content die daardoor ontstond kwam er ook nog een canonical.
En met die canonical sloegen ze door. Alle verschillende overzichtspagina's kregen zo'n ding. Ik had bijna 30 mooi geïndexeerde overzichtspagina's (categorie-pagina's en resultatenpagina's van veel gebruikte zoekopdrachten op mijn site) waar bezoek op binnenkwam. Zomaar weggecanonicald.
Van ellende (er kwam nog maar een kwart van het bezoek via Google binnen) heb ik de vaste categorie-structuur en navigatie van mijn winkelhost eruit gesloopt en staan er nu 27 labels. Liefst zou ik die in de toekomst ook nog in een tagcloud zetten. Daar schrijf ik later nog wel eens een blog over.

Acceptatie
Het gesprek vond ruim 2 jaar geleden plaats. Ik constateer dat internet zich inderdaad ontwikkelt in deze richting. Er wordt minder gehamerd op een overzichtelijke sitestructuur, ik zie een juist gebruik van de tagcloud toenemen, ik zie meer zoekwoorden in de navigatie verschijnen, ik zie ellenlange lijstjes verdwijnen, de invloed van start- en linkpagina's neemt af. Zelfs mijn winkelhost heeft nagedacht en een mogelijkheid ingebouwd om het pad weg te laten, jammer dat er nog bij staat dat het systeem graag wil weten waar de bezoeker zit. Maar goed.


Uiteindelijk zal het net zo vanzelfsprekend worden als foto's "witten", daar ben ik van overtuigd. Toen ik met de webwinkel startte kende ik geen andere winkels die dat deden. En het heeft niets te maken met kopieergedrag, het is simpelweg logisch om het zo te doen.

De toekomst
Alfabetische, categorische en hiërachische indelingen zullen volledig verdwijnen in de toekomst. Ik heb me afgevraagd of labels ook nog gaan verdwijnen in de verre toekomst. Dat de zoekmachines genoeg hebben aan het woordgebruik in teksten en plaatjes. Dat sites volledig gaan draaien met een zoekfunctie. Labels is toch nog steeds een vorm van een indelingsmethodiek.
Eerlijk gezegd denk ik het niet. Je hebt een kapstok nodig om de mensen door je site te leiden. En het is prettig als een bezoeker op een woord kan klikken ipv het in te moeten tikken in een zoekblok.

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat als er een lichtje gaat schijnen. Of als het licht al scheen. Gaat er geen lichtje schijnen? Dat vind ik zo mogelijk nog leuker om te lezen hier!

Lees ook:
Artikelen waar ik mijn liefde voor de labelnavigatie promoot
Vindbaarheid gaat boven structuur
Artikel van een van de weinige mensen die snappen waarom ik de winkel met labels wil laten draaien

15 opmerkingen:

 1. Ik ben gek op labels, dat weet je. Los van google weten bezoekers op deze manier inmiddels 1,5 jaar feilloos de juiste persberichten te vinden op mijn site. Ze komen heel gericht en zoeken iets in een bepaalde leeftijdscategorie of juist een duurzaam product of juist een persbericht met het thema wonen. Via de labels én tagcloud vinden ze snel het overzicht wat ze zochten. Soms is het juist handig om alle berichten van 1 klant op een rij te hebben. Een archief in tijd lijkt me zinloos in dat geval.

  Ik merk dat ik zelf ook zo zoek op sites, bij jouw traktatieblog ook, ik zoek iets gezonds of iets in een bepaald thema en hop zo gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eventjes over:

  "Sitemaps zijn overbodig. Pagina's behoor je te vinden via de navigatie op een site. De bezoeker, en dus Google hoeft niet te weten hoe je site is opgebouwd."

  Sitemaps zijn niet overbodig, maar hebben wel een klein nut. Dan heb ik het over de html versie.

  Maar...

  ...ze zijn zo eenvoudig te maken, dat ze vanuit een kosten/baten standpunt nog steeds een goede waarde hebben. Als je de toegang tot de Sitemap niet in je hoofdnavigatie zet, dan staat het ook niet in de weg van de top-taken.

  Gebruikers kennen Sitemaps immers doorgaans wel goed en sommige doen er dan ook hun voordeel mee:

  * Ze gebruiken het om snel een mentaal beeld te vormen over je structuur
  * Ze gebruiken het als shortcut
  * Kunnen een 'alarm' functie hebben: het is meer dan interessant om te weten vanaf welke pagina mensen naar de Sitemap grijpen.
  * Het is soms je laatste vangnet om een gebruiker op je site te houden.

  Een website moet geen Sitemap hebben, maar het is zeker niet slecht om er wél eentje te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Marianne, ja jij hebt het licht gezien :-). Dank voor je reactie.
  De weerstand zit niet zozeer in labels, maar meer dat je de traditionele, bestaande structuren daarmee kunt loslaten.

  @Edwin, de opmerking is geplaatst onder het kopje "google volgt de bezoeker". In dat kader moet je het zien. Een goed ingerichte site zou hem niet nodig moeten hebben.
  Uiteraard heeft zo'n ding functie. Net zoals categoriën e.d. functie hebben. Achter een webwinkel zit een magazijn. Voor dat magazijn geldt dat je wèl moet weten waar iets staat.
  Wat ik hier probeer uit te leggen is dat een bezoeker, en dus Google op een website niet hoeft te weten waar iets staat. Als ie het maar vindt. Vindbaarheid gaat boven ... tja wat is een goed woord daarvoor? En daarmee vervallen sommige ingewortelde aannames.
  Artoek heeft precies om de redenen die je noemt een html-sitemap. Liefst zou ik ook nog alle productpagina's onder de labels zetten, maar dat krijg ik niet geautomatiseerd voor elkaar, en handmatig bijhouden is teveel werk.
  Overigens blijk ik ook nog een foute xml-map te hebben, die niet klopt. Die wordt ergens automatisch aangemaakt. Nog maar eens even achteraan om dat ding weg te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bedoel te zeggen dat een sitemap, een pad in de url, een structuur, canonicals etc. overbodig zijn bij een goed ingerichte site.
  Maar ze kunnen nog steeds nut hebben, want 100% goed ingericht is een site NOOIT.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En op twitter, te leuk om niet op te slaan:
  (waarschijnlijk niet in de juiste volgorde, snel gecopypasted)

  @Artoek Jouw URL bijv, Google ziet dat het gaat over "Aha erlebnis" maar onder welke categorie valt dat en wat is het verband daarmee?
  @Artoek Dat Google de pagina zal vinden ben ik eens. Weet Google ook af te leiden enkel aan de URL zonder pad waar de pagina over gaat, neh
  @dannyverhoeven het menselijke geheugen. Jij hebt toch ook geen categorietjes aan je herinneringen hangen?
  @Artoek Google met menselijk geheugen vergelijken is onzin. Het is juist de combinatie van on page optimalisatie die het resultaat boeken
  @Artoek En goede URL's maken voor Google is daar 1 van. Anders kan je ook wel zeggen "Intern linken hoeft ook niet want Google weet toch
  @dannyverhoeven je begrijpt me echt niet...ik ga uit van principe "Google volgt de bezoeker". Een bezoeker volgt interne linken, leest tekst
  @Artoek Dat ziet Google nu niet enkel aan de URL
  @Artoek Wel waar de pagina over gaat vanwege de content". Wanneer kom je met een test en bewijzen dat de site structuur geen nut heeft?
  @dannyverhoeven ik weet "meten is weten". Maar ik heb totaal geen ambitie om te gaan testen om mijn inzicht te bewijzen #tijdzalhetleren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben ook gek op laberls.
  daarom vind ik gmnail lekker werken.

  maar dan nog een dingetje:

  hoe zorg je voor een maner waarop bezoekers nog verrast kunnen worden door iets wat ze toevallig vinden?
  Hoe neem je ze een possje mee op een reis die jij bedacht hebt voor ze. zodat ze een ervaring op doen waar ze in eerste instantie misschien niet voor kzoen maar die wel nieuwe inzichten biedt?

  dat kan in analaoge publicaties allemaal. die zou ike r digitaal ook weer in willen houden.

  dus zelf een reis componeren door mijn blog. als een gids die de route bepaalt. verschillende routes voor evrschillende ervaringen.

  ik heb in mijn "werkblog" dat een keer gedaan door op een pagina alle postst onder elkaar te zetten, en door in de postst door te verwijzen naar de volgende en de vorige in die route.

  ik ga eens zoeken of ik dat in mijn "prive" blog ook kan doen. dat is were net anders dan via een label/tag/categorie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jacob Jan,

  Dank voor je reactie.
  En nee, ik doe niet mee aan #blogpraat als het over navigatie gaat. Kost teveel energie want mensen reageren te heftig.

  Het woordgebruik maakt de discussie er ook niet makkelijker op. Ik gebruik zelf de term labelen of taggen. En daarmee bedoel ik trefwoorden aan een bericht of product koppelen. Zoveel trefwoorden als nodig is. Bij categoriseren denk ik aan indelen. Een product/artikel wordt ingedeeld in een bepaalde categorie. De 1e, 2e of 3e categorie. En het product/artikel kan nooit in meerdere categoriën vallen. Wel kun je nog subgroepen hebben bij categoriën, dan deel je in op merk, type, leeftijd oid. Maar in zo'n subgroep staat het dan steeds in 1 categorie, niet in meerdere.
  Uit jouw verhaal begrijp ik dat je al tagt :-), alleen noem je de tags categoriën..... Lekker verhelderend allemaal.

  Het enige wat ik beweer, is dat ik denk dat taggen/labelen de toekomst is. Dat uiteindelijk dat de hoofdnavigatie wordt.
  En ik vind vindbaarheid belangrijker dan de plaats waar iets staat. En daaruit volgt dat andere zaken daar ondergeschikt aan zijn, maar uiteraard wel nog steeds functie kunnen hebben.

  En dan als antwoord op jouw vraag. Tuurlijk kun je mensen naast labelnavigatie ook nog op andere manieren door je blog op reis nemen. Door interne linkjes op te nemen, door in de kantlijn of onderaan soortgelijke artikelen te vermelden, of iets in de trant van als je dit gelezen hebt, vind je het volgende vast ook leuk.
  Net zoals bij je geheugen, herinneringen roepen bepaalde herinneringen op.....en als iemand ergens in jouw blog landt, gaat ie vandaaruit verder. Iemand die landt op een artikel over kaas maken zal eerder klikken op een label als "natuurproducten" "DIY" dan op "SEO".

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, ik heb hier ook wel iets over te zeggen hoor. Ten eerste: mensen met visie, die hun tijd vooruit zijn, worden vaak niet begrepen. Waarom dat een soort boosheid oproept, weet ik niet. Jij bent natuurlijk ook vrij overtuigd, en overtuigd zijn heeft vaak dat effect op mensen. Ik spreek, natuurlijk, uit ervaring. :-)

  Het is eng als iemand die zogenaamd geen 'expert' is zo overtuigd is van iets dat ook nog eens vrij technisch is. Eng voor sommige mensen, bedoel ik. Toevallig zat ik vandaag te denken aan iets waar ik nou toevallig van overtuigd ben. Ook geen doorsnee mening. Zal er eens over bloggen. Gaat ook over bloggen, dat ook nog eens.

  En (en dit is voor mij een belangrijk punt): wat jij anders doet dat vrijwel iedereen, is dat jij DENKT VANUIT JE BEZOEKER. Oftewel, vanuit je KLANT. Wat wil die klant? Hoe zoekt die klant? Wat zoekt die klant? Welke woorden gebruikt die klant? En daar richt jij je 'navigatie' op in. Omdat jij, terecht denk ik, dat Google dan volgt. Zoals jij zegt - google volgt de bezoeker. Er komt een moment dat Google en jij bij elkaar komen, zeg maar, omdat het is wat jouw klant wil.

  Ik snap je. Volgt hieronder nog een vraag over de praktische toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgende vraag. Als ik dit wil toepassen op mijn blog, hoe doe ik dat dan?
  1. Kan ik de categorien voortaan weglaten of bijvoorbeeld beperken tot 2? Ik bedoel, ook qua URL's.
  2. Het is dus handig denk ik om al mijn berichten met terugwerkende kracht slim te taggen?
  3. Is een tag cloud dan de juiste navigatie tool voor mijn bezoekers?
  4. Kan ik een menu maken met links naar tags ipv categorien? Is daar een plugin voor?
  5. Ik zou wel van die lange URL's afwillen eigenlijk. Maar niet slim denk ik om dat nu allemaal te gaan aanpassen...?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 1. Ja die zou je vanaf nu kunnen weglaten
  2. Ja, met terugwerkende kracht kun je alles taggen. Nee, met terugwerkende kracht kun je niet je categoriën weghalen of veranderen. Want een categorie heeft invloed op de url.*
  3. Ligt eraan hoe innovatief je bezoek is. Niet iedereen kan er mee overweg. Mooie aan een tagcloud is dat tags die je vaak gebruikt groter worden weergegeven. Impulsief klikt een bezoeker daar sneller op. Nadeel van een tagcloud is dat je de volgorde van de tags niet in de hand hebt en dat altijd ALLE labels worden weergegeven. Meestal kun je kiezen tussen alfabetisch volgorde of meest gebruikt. In de toekomst zal ie steeds meer gebruikt gaan worden denk ik.
  4. Ja. Geen idee of daar een plugin voor bestaat. Zelf bouwen is zelf bepalen welke labels (geen verplichting om ze allemaal weer te geven), in welke volgorde, je kunt ze groeperen etc etc. Als je in mijn winkel kijkt zie je eerst labels op soort, met de belangrijkste (verkleedkleren) bovenaan. Dan een paar losse labels als nieuw, baby/peuter. En dan een groepje thema-labels. Ook daar de belangrijkste bovenaan. Tot slot de 3 seizoensthema’s……
  5. Als je geen categoriën meer gebruikt zal de url vanzelf korter worden . Omdat je het pad (in welke categorie staat dit artikel??) niet meer weergeeft.

  *Achteraf urls wijzigen in niet slim. Artikelen zijn geïndexeerd, zijn gerankt en hebben backlinks. Dat gooi je weg als je de url verandert.

  HAHA nee, ik ben geen webbouwer, geen programmeur. Dat is juist zo leuk. Ik ben een gebruiker.
  Dit is overigens wel weer een nuttige discussie. Bij categorie denk ik dat je iets indeelt. Zoals je iets in een kast opbergt. Je legt het op 1 plaats. Bij Wordpress kunnen dus, begrijp ik uit jouw verhaal en dat van Jan Jacob, meerdere categoriën eraan gehangen worden. Dus ik dacht, dat is dan gelijk aan labelen eigenlijk. Je plaatst het niet in 1 categorie, nee je hangt 1 of meerdere categoriën aan het artikel. LABELEN DUS. Maar het verschil is dat Wordpress bij categorie deze categorie als pad weergeeft in de url. Op zich logisch, je geeft aan waar het te vinden is. Maar op het moment dat het op meerdere plaatsen te vinden is, is het minder logisch om het pad weer te geven. Je zegt dan dit product staat in deze categorie, en niet in een andere. In mijn ogen mag je het pad alleen weergeven als het ook alleen op die plaats te vinden is. 1 categorie dus, niet meerdere. (en aub niet oplossen met canonicals, dat is een trucje, dat is onzichtbaar voor de bezoeker).
  Maar goed, ander mankementje van categorie bij Wordpress met het pad, is dat je een categorie achteraf niet meer kunt wijzigen. Stel je wilt je artikelen opnieuw indelen, of toch een ander woord gebruiken (ik heb recentelijk de tag muffin door cupcake vervangen in mijn traktatieblog) dan kan dat niet, omdat alle urls van de artikelen dan wijzigen.
  Kortom, weer een reden om geen pad aan te geven in de url.

  Het enige verschil tussen een categorie en een label in Wordpress is dat deze eerste een pad maakt in je url. Met alle nadelen van dien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. misschien ben ik blond, maar ik kan categorieën in wordpres (.com!) weghalen toevoegen wijzigen, en meerdere er aan plakken. Net als tags dus.

  tags gebruik ik om de Elpees die ik in mijn bog heb terug te vinden op artiesten naam. daar wil ik dus geen andere tags in hebben, want nu heb ik een tagwolk van artiesten en verder niks.

  ik zie het gewoon als twee keer tags. ik zie het verschil niet, behalve het verschil dat ik zelf maak. (en een verschil in presentatie in de widgets)

  ik zie de categorienaam ook niet terug in de URL .

  de datum jammer genoeg wel, daar ben ik te laat mee om die er uit te slopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nee hoor je bent niet blond. En ik ben niet thuis in Wordpress :-)

  Volgens mij komt het exact overeen met labelen.

  En heel handig, nu heb je 2 navigatie-groepen. Dat had ik gisteren al gezien. En vond ik heel slim. Donker met krullen toch hè?

  Ik gebruik blogger. Dat is heel goed voor mensen zoals ik. Hoe meer mogelijkheden, hoe meer ik experimenteer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super je info! Ik zit te denken: volgens mij pakt WP altijd de eerste categorie die je aanklikt voor de URL's. Dus als je nu een nieuwe categorie maakt met 1 woord (blog bijv.), kun je er altijd meer aanklikken maar pakt hij altijd blog/artikelnaam. Dat scheelt in ieder geval lange URL's.
  Ik dacht altijd dat de categorienaam in de URL belangrijk was voor Google. Anders had ik ze niet zo ingewikkeld gemaakt denk ik.
  Ik denk ook dat als je opeens stopt met categorien, dat zonde is, omdat je ze dan ook niet meer als 'label' kunt gebruiken. Of is dat onzin...hmm...
  Ik moet er nog even over nadenken geloof ik. Maar ik snap je punt helemaal en ik ben het met je eens: het zou er voor de bezoeker niet toe moeten doen waar hij zich bevindt. Als hij maar kan komen waar hij wil zijn en getriggerd wordt om verder door te klikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zie categorien en tags (in WordPress) als volgt. Een blog is een boek dat je schrijft en steeds dikker wordt. Een artikel stop je in één hoofdstuk (categorie) en van belangrijke woorden maak je tags en die vormen de index van het boek.
  Is dus geen shop maar een blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Precies. Categoriseren is in één, met de nadruk op één, hoofdstuk/afdeling/categorie of wat dan ook stoppen. Niet in meerdere. Daar komt mijn obsessie voor labels vandaan. Mijnwinkelsoftware staat niet toe dat ik producten op meerdere plaatsen zet. En juist voor de winkel zou ik alle artikelen zo graag overal willen neerzetten waar klanten denken dat ze ze kunnen vinden.
  Wordpress, ontdekte ik na schrijving van deze post, staat toe dat je een artikel in meerdere categorieën stopt. En dat komt overeen met taggen. En als je dat doet, en tevens tagt, dan doe je iets dubbelop.

  BeantwoordenVerwijderen