Nieuwe twitter-ava

Omdat Twitter veranderde in een soort van afreageermedium waar trollen op je afgestuurd worden als je een onwelgevallige mening hebt haalde ik op een gegeven moment mijn foto weg. Gewoon geen zin in de zoveelste opmerking over mijn uiterlijk. Met negeren kom je een eind, maar twittertrollen blijven als paddenstoelen opkomen.

Gisteravond laat kwam portraitai.app voorbij op Twitter. Ik downloadde hem in de Appstore en wow, prachtige schilderijen van hoe ik er 15-20 jaar geleden uit zag. Ik maakte gelijk een nieuwe ava.

Magnifiek hoe de unieke gezichtskenmerken opgepikt worden. Het maakt niet uit of je een lachende of huilende foto upload, je krijgt dezelfde serene, neutrale blik. Oorbellen, rimpels en make-up worden weggefilterd. Kapsel wordt wél overgenomen.

Ik vond de app niet gebruiksvriendelijk en heb hem gelijk nadat ik een geschikte ava had weer verwijderd. Je kunt één foto laten verwerken, dan krijg je drie schilderen en als je dan wat wilt doen moet je eerst akkoord gaan met een abonnement (3 dagen gratis en dan >€20 per maand). Ik zou daar zelf toch een ander verdienmodel ingezet hebben; geld vragen voor een fullsize download of een print bijvoorbeeld.

Ik heb geen foto's van mezelf in de icloud staan. Ik maakte een selfie met de app. Bij de eerste poging kreeg ik twee schilderen met een zweem van een snor en baard. Door de app af te sluiten kon ik het opnieuw proberen. Bij de tweede poging deed ik mijn haar los in de hoop dat er geen ongeschoren mannenhoofden verschenen. Helaas, weer drie dezelfde soort schilderijen. Van beide pogingen zie je hier het schilderij zonder baard. Belichting was niet goed stond er beide keren bij.

Dus ik deed nog een derde poging waarbij ik iemand anders de foto liet nemen. En omdat ik wat voller, opgestoken haar wilde zette ik mijn handen boven mijn oren. Dit keer geen snor en baard te bekennen en drie totaal andere schilderijen.
Aan de wenkbrauwen kun je zien dat ie in spiegelbeeld is.

Vandaag ging ik naar de website. Daar werkt het veeeeeeeel fijner! En zet het gelijk maar in een blogje, voor als ik ooit eens een origineel canvas kado wil doen bij een geboorte of huwelijk. 

Ik vraag me wel af hoe het met de auteursrechten zit. Volgens mij heeft PortraitAI het auteursrecht en ikzelf het portretrecht? Niet commercieel en voor eigen gebruik zou dan toegestaan moeten zijn.