Bandersnatch

Ik keek de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch van Netflix.


Wow. Waar heb ik in hemelsnaam naar zitten kijken? Dezelfde gewaarwording als toen ik bijna 20 jaar geleden The Matrix (1) voor het eerst zag.


Ik onderdrukte mijn neiging om net als Ray het hele script te analyseren om te kijken of ik alle mogelijke draadjes wel gezien had. Ik zocht nog ff verder met de hashtag #bandersnatch:Geweldig!! Dekt het meeste. Er ontbreken wat pijlen en enkele pijlen staan verkeerd. Maar ik had zelf geen beter schema kunnen maken, want om te kijken hoe ze wel lopen moet je dus de film steeds opnieuw bekijken ;-). Ik heb bijna alle draadjes in dit schema gezien. De enige die ik gemist heb is de moord op Colin. En ik zag in de replies dat er nog een optie is dat Mohan Tucker wordt vermoord, die heb ik ook niet gezien.

Magnifiek hoe zoiets in elkaar steekt. De film duurt circa anderhalf uur. Er zijn meerdere eindes. Als je te vroeg eindigt kom je opnieuw in de film en kun je een andere keus maken. Soms ga je dan slechts één scene terug, andere keren begin je weer van voor af aan en wordt er versneld doorgespoeld. Een enkele keer wordt een keuze geforceerd doorgedrukt, zo wilden wij het verhaal wat er vroeger gebeurd is niet horen maar dat heb je nodig om bij andere draadjes uit te komen. Als de anderhalf uur bijna om is word je naar het dichts bijzijnde einde toegeleid.

Minst bekeken draad schijnt te zijn waar hij met zijn moeder in de trein zit (als hij zijn beer vindt kiezen om met moeder mee te gaan!).

Veel plezier als je nog moet kijken!

Als je nog een draad hebt die niet in het schema staat... laat weten!