Nieuwe advertentieregels YouTube

YouTube gaat zijn advertentie-regels aanscherpen. Je moet minimaal 1000 abonnees èn 4000 uur bekeken zijn binnen een jaar tijd om in aanmerking te komen voor advertenties.
Jammer. Vooral de beginnende en de kleine bestaande YouTubers worden erdoor getroffen. Met kwaliteit heeft het mijn inziens niet zoveel te maken. Alsof iemand die slechts 2 filmpjes per jaar publiceert geen kwaliteit kan maken. Ik zou eerder een grens hebben ingesteld dat een filmpje eerst een aantal keer bekeken moet zijn voordat je er geld mee kunt verdienen. In combinatie met een knop waar je ongepaste filmpjes mee kunt rapporteren.


Voor bestaande YouTubers geldt, als ik het goed lees en met dank aan @Charlotteslaw, dat je OF 1.000 abonnees moet hebben OF 4.000 uur kijktijd. Niet EN, EN. Niet 4.000 uur kijktijd binnen één jaar. Heb je dat niet, dan moet je wachten totdat je beide waardes bereikt hebt.
Ik hoop toch echt dat dit klopt. Ik heb slechts 492 abonnees maar haal wel meer dan die 4.000 uur per jaar.

Mijn dochter was juist net weer gemotiveerd om filmpjes op te gaan nemen. Ze heeft geen filmpje gepubliceerd afgelopen jaar en toch € 270 verdiend in 2017. Met oude filmpjes op mijn kanaal en meer recentere filmpjes op haar eigen kanaal. En ze heeft ook nog eens een filmpje verkocht aan een uitgever voor lesmateriaal, die het filmpje zag op YouTube.

Ik zag dat dochter op haar eigen kanaal net niet genoeg uren heeft, namelijk 3764 uur. Hopelijk worden haar filmpjes voor 20 februari nog veel bekeken. Help je mee?
https://www.youtube.com/channel/UC0sRHenAOOBOwyBnC-XYZSQ

En ik wil natuurlijk meer abonnees.... Voor het geval het toch niet OF, OF is.
https://www.youtube.com/artoek

UPDATE 19 januari 2018
Het is toch EN, EN. En 4.000 uur per jaar. Dat haal ik wel. Maar heb geen 1.000 abonnees. Please, please, wie wil zich abonneren?

Update 20 januari 2018
Vanochtend kreeg ik pas de officiële mail van YouTube:
"Volgens de vandaag aangekondigde nieuwe deelnamevereisten, komt jouw kanaal Artoek niet langer in aanmerking om inkomsten te genereren omdat het de nieuwe drempel niet haalt. Deze bedraagt 4000 uur kijktijd in de afgelopen twaalf maanden en 1000 abonnees. Dit betekent dat je kanaal vanaf 20 februari 2018 de toegang verliest tot alle tools en functies voor het genereren van inkomsten die zijn inbegrepen in het YouTube-partnerprogramma, tenzij je in de komende 30 dagen de drempel haalt."
Getverdikkies. Je verliest behalve inkomsten dus ook een tools en functies om je filmpjes beter (vindbaar) te maken. Maar eens gaan uitzoeken welke dat zijn. Bah, aantal uren haal ik makkelijk, omdat ik zorg (Pinterest, Blogger) dat de filmpjes vindbaar zijn. Ik had die tijd beter kunnen besteden aan het verzamelen van abonnees.

Update 22 januari 2018
Ik ben er nog niet uit of ik nu wel of niet tools en functies verlies.