Je blogposts automatisch publiceren op Facebook

Zucht kreun steun, ik heb een Facebookpagina aangemaakt voor Nageluk. Kuch, ja ik, die zo'n hekel heeft aan Facebook en voor Artoek pertinent geen pagina wilde. Maar ja. Ik moet boeken verkopen, en de combinatie bloggen en twitteren levert niet meer de interactie op van een paar jaar geleden....

Uiteraard blijf ik nog steeds een voorkeur houden voor bloggen. Vanwege het zelf mogen bepalen van de indeling, dat je labels kunt gebruiken en de betere vindbaarheid via Google.

Daarom zocht ik vandaag uit hoe ik een Facebookpagina automatisch kon feeden met blogposts. Het leek een makkie met deze uitleg van Facebook zelf. Maar ik kreeg het niet werkend en ik wist gelijk weer waarom ik zo'n hekel heb aan Facebook. Waarschijnlijk zijn er voorwaarden aan verbonden, moet je eerst minimaal zoveel volgers hebben of zo.

Na een uurtje klooien met Facebook dropte ik mijn vraag in de webwinkelcommunity en toen had ik het binnen 5 minuten werkend. Dankzij deze verwijzing.
Je hebt alleen de url van je RSS-feed nodig.

Voor de Blogspotters onder ons (Blogger):
Zorg dat je RSS-feed aan staat. (Instellingen -> Overig -> Site feed) en dan is dit de url die je moet invullen:

http://blognaam.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

Volg de stappen op Zapier et voila.
Je kunt nog veel meer met Zapier! Facebookpagina-berichten op Twitter zetten bijvoorbeeld. Dat had ik via Facebook ingesteld, maar na een paar dagen werkte dat al niet meer. Gelijk de toestemming die ik Facebook had gegeven om mijn Twitteraccount te gebruiken ingetrokken!
Vroeger gebruikte ik Twitterfeed om nieuwe blogposts te twitteren. Dat bestaat niet meer. Ook dat kan met Zapier.
Wat een geweldige app. En nog gratis ook (bij beperkt gebruik*).

Like je mijn Facebookpagina?
Of beter nog, koop je mijn boek?

*Update 11 januari
De eerste weken kun je alles gratis gebruiken. Na die periode kwam ik erachter dat je 5 feeds gratis kunt instellen. En dat deze feeds per maand 100 berichten mogen posten.