Thema crasht in Blogger

Ik heb al een half jaartje een probleem met 3 van mijn blogs. Als ik in de editor naar Thema wil, dan crasht de editor, ik krijg een leeg scherm met een merkwaardige lange url. Dat betekent dat ik niets kan aanpassen in de html of aan het sjabloon.

Bij het blog over Queenbee (zonder framekiller) werkt het nog wèl.

Uiteraard had ik al meerdere keren hierover Feedback naar Blogger gestuurd.

Maar ja, Blogger is gratis en ik kan dus niet eisen dat ze dit fixen. En ik zou niet weten aan wie ik advies moet vragen want ik ken kucherdekuch geen mensen die beter in Blogger thuis zijn dan ikzelf.
Op het bloggerforum kwam ik de omschrijving van het probleem wel tegen, maar geen oplossing.
Ik had aangenomen dat het een tijdelijke bug zou zijn en mettertijd vanzelf wel opgelost zou worden.

Vandaag n.a.v. het schrijven van deze post wat onderzoek gedaan. En ik concludeer dat het komt doordat ik een framekiller in de html gezet heb. Eigenlijk wel logisch; de framekiller voorkomt dat je blog in een frame getoond wordt en dat gebeurt dus ook in de editor, waardoor deze crasht.

Oplossing is de framekiller tijdelijk verwijderen uit de html. Ware het niet dat je niet naar HTML bewerken kunt in de editor.....
Dat kun je oplossen door via een omweg naar HTML bewerken te gaan:
  • Ga naar een blog zonder framekiller.
  • Ga op dit blog naar HTML bewerken.
  • Wissel van blog.
  • Je belandt als het goed is nu met dit blog op HTML bewerken.
  • Haal de framekiller weg.
  • Alles werkt nu weer in de editor. Je kunt het sjabloon aanpassen.
  • Zet als alles klaar is de framekiller weer terug.
Mocht je geen andere blogs hebben. Ga dan naar de rechtstreekse url van HTML bewerken en haal de framekiller weg.
De rechtstreekse url is:
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=*******************#templatehtml
Op de plaats van de sterretjes vul je je IDnummer in. Dit nummer kun je vinden in de url als je elders in de editor staat.