Een verdienmodel voor Twitter

Linkjes op Twitter die doorverwijzen naar betaalde content. Gek word je ervan. Dan klik je op een interessante kop, moet je eerst inloggen, je emailadres achterlaten, een abonnement afsluiten of whatever.

Ik snap dat een schrijver, fotograaf, uitgever etc. geld moet verdienen en heb om die reden geen adblocker. En het is niet zo dat ik niet wil betalen voor content. Ik heb o.a. een betaald abonnement bij een krant en een slapend all in one abonnement bij Sanoma*. Maar ik heb gewoon geen zin in gedoe als ik op een link klik, dan wil ik gelijk lezen.

De laatste weken heb ik zo vaak op een link met een slotje bij het NRC geklikt dat ik overweeg het woord "nrc" weg te filteren in Tweetdeck. En shame on me, "blendle" heb ik lang geleden al weggefilterd. Prachtig initiatief dat Blendle, daar niet van; 1 portal voor alle betaalde content. Handig dacht ik en heb verplicht mijn emailadres achtergelaten toen ik "vrijblijvend" een artikel van ze via Twitter wilde lezen. Vervolgens kreeg ik ongevraagd meerdere berichten per dag van Blendle met leestips in mijn mailbox. En dat kreeg ik niet uitgezet zonder achterlating van al mijn gegevens -> Daarom staat er "ikwilmeuitschrijven" in de foto.

Toch raar. Uitgevers krijgen (gratis) bezoekers via Twitter door daar te linken naar hun betaalde content. En vervolgens haakt een groot deel van de bezoekers gelijk weer af omdat ze een barrière tegenkomen. "Chips, bij die uitgever heb ik geen abonnement, laat maar". Of nog erger; "dit artikel is me te duur, laat maar".

1 + 1 = 3
Dat moet toch gebruiksvriendelijker kunnen.
---> Een bedrag achter elke link die naar betaalde content verwijst plus een betaalde account-optie bij Twitter?
De lezer betaalt het bedrag en Twitter en de maker van de content verdelen dat bedrag.
Twitter blij, contentmaker blij en de lezer blij.

Onbeperkt lezen voor een vast bedrag per maand kan ook uiteraard.

* Ooit ingegaan op een knallende aanbieding voor € 2,50 per maand voor ALLE tijdschriften. Maar doordat ik ALLE tijdschriften heb is de app zo verschrikkelijk traag dat ik zelden een tijdschrift download.


 Update 13 januari 2017