Gratis en effectiever adverteren op Facebook

So hee. Ik klikte vandaag op een viral gegaan bericht op Facebook en zag dit.....

Dat is nog eens een idee. In plaats van Facebook netjes te betalen voor een advertentie in de kantlijn blub je je shit gewoon in een comment van een druk bezocht bericht. Wordt nog beter gelezen ook. Want wie leest die advertenties in de kantlijn nog? Daar kijk je toch overheen?

Jee, Martine, zo'n truc is niets voor jou.
Klopt.

Ik post dit omdat ik niet begrijp waarom Facebook geen spamfilter heeft op de comments. Bij zoveel reacties kan Facebook niet verwachten dat de plaatser van het bericht de reacties zelf blijft controleren. Het is uitermate storend voor de lezer. Èn Facebook loopt advertentie-inkomsten mis. Blijkbaar interesseert dat Facebook niet. Hoe meer content, hoe beter.

Hoe meer content hoe beter........
Dat brengt me bij de allergrootste ergernis over Facebook. Dat ze al die auteursrecht schendende popiejopie accounts maar hun gang laten gaan. De meest gelaikte en gedeelde foto's/filmpjes/quotes/ideeën zijn gejat. Overgenomen zonder toestemming en bronvermelding van de maker. De plaatser wint aan populariteit, de lezer wordt vermaakt en de kassa rinkelt voor Facebook.