Bugjes in Blogger

Ook al ben ik "content" met Blogger (makkelijk, gratis, geen omkijken naar), zo af en toe stuit ik op dingetjes die ik niet werkend krijg. Ik heb 5 actieve blogs, en eentje in beheer. Het ergerlijke is dat het geen consequente bugjes zijn. Bij het ene blog treedt het wel op, bij het andere niet. Tja, en support bij zo'n gratis dienst verwacht ik natuurlijk niet. Misschien helpt het als ik het hier eens toelicht.....

Wijzigen van de berichtenfooter.
Daar is een hele handige tool voor. Je vinkt aan wat je wilt tonen, wijzigt datumweergave/teksten naar smaak en vervolgens kun je in de footer de blokjes verschuiven in de volgorde die je wilt.


Alleen voor dit blog, De Autodidact, werkt het niet. Ik wil de labels niet tonen in de footer; ondanks dat ik ze niet aanvink, verschijnen ze toch. En ik wil de datum erboven weg (dat lukt), maar het lukt vervolgens niet om de datum in de footer te tonen dus laat ik hem toch maar erboven staan. En aantal reacties blijft eeuwig op 0 staan. Bij de andere blogs werkt het wel goed.

Geen bericht bij reacties
Ik laat de reacties via google+ lopen. Dat ging in het begin goed. Maar nu krijg ik bij de blogs die ik aan mijn Artoekpagina heb gekoppeld (traktatieblog en feestjesblog) geen bericht meer bij reacties. Niet via het opgegeven mailadres, en niet via Google+.

Geen overzicht meer van alle reacties
Geen bugje, maar wel onhandig: sinds ik overgeschakeld ben naar Google+ reacties heb ik geen overzicht meer van alle reacties. Je moet nu naar het bericht om ze te zien.

Reactieformulier op pagina's
Pagina's op een blog zijn meestal vaste content. Tijdloos. En meestal zonder reactieformulier. Bij Blogger kun je de reacties per bericht, en per pagina aan of uit zetten. Maar sinds ik overgeschakeld ben naar reacties via Google+ doet het reactieformulier het bij de pagina's niet meer. Voor Artoekgames was dat juist zo handig voor de FAQ en de highscore. Mensen konden zo hun vragen en scores doorgeven, en dat hadden ze ook al gedaan voor de overstap naar Google+, maar dat verschijnt dus niet.

Adsense bugjes
Voor adsense reclame is er een handige tool waarmee je de advertenties kunt vormgeven.


Juist op mijn drukst bezochte blog bokt ie regelmatig. Dan kun je geen adsense blokje toevoegen of wijzigen. Niet onoverkomelijk omdat je de advertentie-codes ook handmatig via adsense kunt aanmaken. De bovenste advertentie (rij met links) op traktatieblog.com is bijvoorbeeld handmatig aangemaakt. Omdat de tool dit bleef melden: 


Andere adsense bug, die ergerlijk genoeg ook alleen optreedt bij het drukst bezochte blog, is dat er geen advertenties getoond worden op de mobiel. Ondanks dat er responsive advertenties in zitten. Naarmate het mobiele gebruikt toeneemt zie ik de advertentie-inkomsten achteruitlopen....

Alles is ooit doorgegeven aan Blogger via Feedback verzenden. Ik ga ze nog eens porren. Want oplossingen blijven welkom!

Nee hoor. Ik ga nog steeds niet overstappen naar Wordpress. Dat heb ik al eens toegelicht. Niet goed voor types als ik. Die gaan dan sleutelen tot in den eeuwigheid.

En ik heb wel wat anders om aan te sleutelen; Queenbee.
Hebben jullie al gezien dat de multiplayer toegevoegd is? Nee? Hup hup downloaden dat spel. Het is gratis.