Mobielvriendelijk

Van de datum 21 april 2015 werd ik een beetje zenuwachtig. Per die datum geeft Google bij de zoekopdrachten op de mobiel (minder tot) geen resultaten die geen goede weergave hebben op de mobiel.
Nou is de tijd dat Artoek voornamelijk op Google draaide allang voorbij. En mijn doelgroep zoekt nog niet zo actief via de mobiel naar verkleedkleren. Maar toch.

Ik heb mijn desktopversie van de webwinkel bij de overstap in 2012 naar Luondo afgestemd op de tablet, omdat er toen al veel tabletbezoek was. Luondo was destijds al dermate responsive dat de site op de volledige breedte zonder de achtergrond op de tablet getoond werd.

Ik vond dat meer dan prima zo. Op de mobiel moesten de bezoekers dan maar wat meer scrollen en inzoomen. Beter dat, dan wat ik af en toe voorbij zag komen aan responsive/adaptive sites.


Maar de ontwikkelingen gaan door. Bij Luondo komt er binnenkort een prachtige update aan! Artoek mocht proefkonijn spelen, et voila, gelijk geslaagd voor de test!
Het komt erg dicht in de buurt wat ik zelf als ideaal in gedachten had; tablet en desktop identiek, zoekvlak bovenin, een winkelwagenknop mèt teller voor het aantal artikelen en o.a. geen tabbladen.

De update is dusdanig magnifiek dat je in principe niets hoeft aan te passen. Alles blijft werken. Tenzij je eigen code hebt toegevoegd.
Uiteraard heb ik wel dingen aangepast. Omdat zo'n telefoonschermpje echt heel klein is. En er maar een fractie op weergegeven wordt van wat je op de tablet/desktop ziet:


  • Een kortere slogan op de home die geen uitleg behoeft. Zodat ie op de mobiel op 1 regel past. Met dank aan Mirjam van Mijnes.
  • Op de overzichtspagina's met artikelen had ik eerst 4 foto's zonder titel/koopknop per rij. Dat heb ik gewijzigd in responsive blokken.
  • Bij enkele artikelen heb ik de koopknop bovenaan gezet omdat er veel info bij het artikel staat en je op de mobiel dan te veel moet scrollen om te kunnen bestellen.
  • Bij de 3 hoofdcategorieën heb ik de subcategorieën in tekstvorm bovenaan aan de pagina gezet. Zodat je op de mobiel niet hoeft te scrollen om naar een subcategorie te gaan. Als je werkt met dropdownmenu's kun je deze stap achterwege laten, dan klapt de categorie in het menu zelf uit.
Dat was alles. Zo simpel kan het zijn.......

En even totaal iets anders. De multiplayer van Queenbee is gisteravond ingediend bij Apple.
Deze post is getypt door een op dit moment volmaakt tevreden mens