Een jas kopen met GRATIS

Retaildeskundigen denken dat stenen winkels het o.a. zo moeilijk hebben omdat ze de online boot gemist hebben. Toch hebben Hema en V&D al jarenlang technisch goed functionerende webwinkels. Alleen heeft een of andere ecommerce-expert ze ingefluisterd dat ze gratis afhalen in de stenen winkel moeten aanbieden. Want daarmee zou je de klant terug de winkel in lokken....... En in de winkel moet je de klant dan verleiden en een stukje beleving aanbieden. Wat klauwen met geld kost. Terwijl die klant offline momenteel vooral koopt in winkels zonder ook maar een stukje beleving en service.

Ik vermoed andere oorzaken:

Klik op de afbeelding voor een vergroting
GRATIS bestaat niet.
  • Afhalen in de winkel is niet GRATIS. Jouw jas moet worden verpakt en verzonden naar het filiaal. Bovendien, Als je toch naar de winkel moet om de jas af te halen. Waarom ga je hem dan eigenlijk van te voren bestellen (en betalen)? Kun je toch beter eerst even passen en IRL kijken of het stofje je bevalt? Ik zou de winkels het omgekeerde aanraden. Als een maat/kleur niet op voorraad is, dan wordt de jas GRATIS na bezorgd bij de klant thuis.
  • GRATIS verzenden en retourneren bestaat ook al niet. Het zit of in de prijs verwerkt of je hebt te maken met een webwinkel zonder verdienmodel; een onfatsoenlijke webwinkel die geld op haalt met een beursgang, die belasting ontwijkt en op arbeidsomstandigheden bespaart. En dan moet je niet raar op kijken als straks de gezellige stenen winkels allemaal verdwenen zijn, de werkeloosheid gestegen is en je als burger meer belasting moet betalen.