Een via Blogger geregistreerde domeinnaam verhuizen...

Verhuizen in heel veel stapjes
Djiezus. Dat valt niet mee. Nou vallen verhuizingen nooit mee.
Het ging destijds zo makkelijk bij Blogger, met 1 druk op de knop een eigen domeinnaam voor je blog registeren die gelijk werkte. Niks geen gepruts in DNS-instellingen. Je had er wel een creditcard voor nodig en alleen .com extensies waren mogelijk.

Vandaag wilde ik 4, op deze wijze geregistreerde, domeinnamen verhuizen. Naar mijn Nederlandse host. Omdat de creditcard gegevens geupdate moesten worden. En omdat ik geen zin meer had in Engelstalige waarschuwingsmailtjes dat ik moest verlengen. Ik ben er uren mee zoet geweest.
Ik had namelijk autorisatie codes nodig.....Stap 1.
Registratiemailtjes erbij gezocht. Op welke link ik ook klikte, ik moest eerst een Google account kiezen en vervolgens inloggen. Terwijl ik standaard ingelogd sta met mijn Google account dat aan Blogger vast zit. En als ik inlogde kreeg ik weer het keuze-schermpje dat ik een account moest kiezen. Dit heb ik toch zeker 25x herhaald. Steeds vanaf andere linkjes uit de diverse mailtjes. Met alle tips die gegeven werden (cookies toelaten, cache geheugen leeggooien, andere browser, browser updaten enz.).

Stap 2.
Gegoogled. Leek toch vrij eenvoudig https://support.google.com/a/answer/112049?hl=nl
Mijn Google account doorgespit. Ik kon wel betalingen zien via Google Wallet maar het pictogram domeinen? Nergens te zien.

Stap 3.
In de help van Blogger gezocht https://support.google.com/blogger/answer/4378205?hl=nl&ref_topic=12451
Geconcludeerd dat elke domeinnaam dus een eigen account zal hebben bij "Google Apps" dat te bereiken is met bloggeradmin@domeinnaam.com .
Dat bleek zo te zijn. Alleen was het account op de domeinnaam artoek.com verwijderd. Dus hoe ik die domeinnaam nu moet verhuizen?
Dit blog en traktatieblog.com stonden bij GoDaddy en daarvan heb ik inmiddels een mailtje met de code binnen.
Feestjesblog.com stond bij Enom. Daar heb ik een mailtje naar toe gestuurd met de gegevens zoals die gevraagd werden in de link bij stap 2. Gelijk gevraagd naar de code voor Artoek.com.

Stap 4.
Als ik alle codes heb de verhuizing opnieuw in gang zetten. En de 3 vandaag geactiveerde Google apps accounts verwijderen.
En dan rommelen met de DNS bij de Nederlandse host. GRRRRR.
Wordt vervolgd.

Het vervolg, stap 5.
Het is nu 20 januari. Een heleboel supportmailtjes later heb ik nu eindelijk voor de laatste 2 domeinen de verhuizing opnieuw in gang gezet. Ik kreeg via Enom netjes de autorisatie code voor Feestjesblog. Echter, Artoek.com was bij hun niet bekend. Die bleek toch bij GoDaddy te zitten en na wat speurwerk bleek het eraan vast hangende Google account niet bloggeradmin@artoek.com te zijn maar martine@artoek.com. Code opgevraagd en toen die binnen was alle 4 de codes opgegeven bij mijn nieuwe host.

Het vervolg, stap 6
Alleen de verhuizing van feestjesblog.com ging goed. De andere 3 domeinen waren "gelockt" en konden niet verhuisd worden. Artoek.com "unlockt" en de verhuizing weer opnieuw in gang gezet. "Tranfer reject". Bleken de whois gegevens afgeschermd. Die afscherming moet je opheffen bij Domainsbyproxy....

Het vervolg, stap 7
Vervolgens deed ik iets doms. Met adminblogger ipv bloggeradmin in proberen te loggen bij martinebakx.com en trakatieblog.com. In de veronderstelling dat mijn accounts opgeheven waren volgde wat zinloos heen en weer gemail en getwitter met support.

Volbracht, stap 8
De 3 domeinen "unlockt" en bij Domainsbyproxy mijn 3 accounts aldaar geactiveerd en de privacy opgeheven. Vervolgens opnieuw de verhuizing in gang gezet.
Om jullie dit gedoe te besparen een bondige samenvatting :-)


Raar dat voor elke naam een apart account
is aangemaakt. De namen zijn destijds allemaal
aangevraagd met het bovenste account. 
Kortom, hoe verhuis je een domeinnaam die je ooit bij Blogger hebt gekocht?
  • Activeer het google-account met het mailadres dat bij je domein hoort. Meestal zal dat bloggeradmin@jouwdomein zijn. Oudere domeinnamen hebben een naam die je zelf gekozen hebt. Je kunt deze naam achterhalen door te kijken naar welk emailadres de verlengingsmailtjes zijn gestuurd.
  • Log in bij admin.google.com en klik op het icon domeinen.
  • Ga naar de geavanceerde DNS-instellingen en log in op het controlpanel met de gegevens die je aldaar ziet.
  • Als je domeinnaam bij Enom zit heb je mazzel. Stuur dan een mailtje naar Enom en vraag de autorisatie code op. Deze code geef je door aan je nieuwe host.
  • Als je domeinnaam bij GoDaddy zit, kun je jezelf automatisch de code mailen. Je moet tevens je domein unlocken in het controlpanel en de privacy vrijgeven.
  • Privacy vrijgeven kan alleen via Domainsbyproxy. Volg aldaar (per domein!) de stappen om je account te activeren en hef de privacy op. Let op, je moet hier het emailadres opgeven waarmee je destijds het domein hebt aangevraagd. Indien je niet meer beschikt over dat emailadres zul je nog wat extra stappen moeten zetten.

Succes met verhuizen!
Over de DNS instellingen blog ik zodra de domeinen bij mijn Nederlandse host staan.

P.S. Ik heb de helpdeskmedewerker getipt de info op supportpagina aan te vullen bij GoDaddy. Dat je ook moet unlocken en de privacy moet uitzetten. Dat zal heel wat supportvragen schelen.