DNS instellingen Blogger

Als je via Blogger wilt bloggen op een eigen domeinnaam moet je deze naam kopen en bij je host de DNS-instellingen aanpassen. Op deze supportpagina staat hoe dat moet.
Je krijgt in Blogger een foutmelding waarin de unieke CNAME staat voor je blog.
Alle overige waardes zijn voor iedereen hetzelfde.

Bij mijn host ziet dat er zo uit:


De rode stipjes zijn de wijzigingen die ik heb gedaan. De bovenste is de unieke CNAME.
Hoe je een en ander invult hangt af van je host. De 4 A records heb ik bijvoorbeeld een @ als naam. Elders moet dit de domeinnaam zijn zonder www ervoor.
Vergeet niet het vinkje bij Blogger aan te zetten dat de kale domeinnaam moet doorverwijzen naar de versie met www ervoor.

Ik heb net de verhuizing van 4 domeinnamen in gang gezet. Bij mijn host kan ik simpelweg de DNS-instellingen kopiƫren van een ander blog. Alleen de unieke CNAME heb ik niet. Ik verwacht dat de foutmelding met daarin die unieke CNAME pas gegeven wordt zodra de domeinnaam echt verhuisd is.
En nu ik dit opschrijf. Ik kan die unieke CNAME natuurlijk zien bij mijn huidige host.......
* Voor de veiligheid ga ik dus niet afwachten, maar NU die CNAME ophalen. *
Nee dus. Geen unieke CNAME's te vinden. Noodgedwongen die foutmelding dan maar afwachten. Dan zullen de sites tijdelijk uit de lucht zijn. Wordt vervolgd.

Update 5 maart 2015
Geen foutmelding gekregen tot op heden en we zijn 1,5 maand verder. Alle 4 de domeinen zijn nog online, terwijl ze geen unieke CNAME hebben......... Bij naam had ik ingevuld; "nog aanpassen" en de waarde is gekopieerd vanaf een ander blog.

Update 23 maart 2016
Nog steeds geen foutmelding gekregen voor de 4 verhuisde domeinnamen en het werkt nog steeds allemaal. Blijkbaar wordt die unieke CNAME een keer gecheckt, op het moment dat je de domeinnaam koppelt aan je blogspotdomein.
Ik kwam er achter omdat ik een bestaande domeinnaam wilde koppelen aan een nieuw blog. Ik kreeg een foutmelding met een unieke CNAME. De inloggegevens van het oude blog (van mijn dochter) waren niet meer te achterhalen dus ik kon hem niet eerst loskoppelen. Nadat ik de nieuwe CNAME met bijbehorende waarde had ingevuld werkte www.nageluk.nl op het nieuwe blog.