Vloeken bij het boeken

Gisteren wilde ik kaarten bestellen voor Soldaat van Oranje. Nou zijn er altijd wel afhaakmomenten tijdens het bestelproces. Kortingscode-velden bijvoorbeeld waarvoor je geen code hebt. Maar Seetickets.nl maakt het wel erg bont. En dat kunnen ze zich permitteren want ze zijn de enige aanbieder van die kaarten.

Afhaakmoment 1
Dan leg je je erbij neer dat die kaarten niet goedkoop zijn. Komt er nog € 16,40 "bespreekkosten" bij.

Afhaakmoment 2
Er komen ook nog € 1,50 "transactiekosten" bij.

Afhaakmoment 3
Op de site van de ANWB staat dat parkeren bij de Musical GRATIS is. Dat blijkt niet zo te zijn.

Afhaakmoment 4
Ter plekke kosten parkeerkaarten € 10,-, als je ze meebestelt € 7,75. Daar blijken later dan weer transactiekosten bij te komen.

Afhaakmoment 5
Je gaat akkoord met de bestelling, klikt op betalen met iDeal en ziet in de bevestiging alleen de datum staan, niet de tijd. Je gaat 1 stap terug om het te controleren en kunt vervolgens op geen enkele manier meer betalen.

Afhaakmoment 6
Je krijgt een bevestiging van de bestelling zonder betaallink terwijl je weet dat de iDealbetaling mislukt is. In de mail staat dat je bericht krijgt als de betaling niet lukt. Opnieuw bestellen heeft op dat moment geen zin omdat de stoelen die je gereserveerd hebt niet beschikbaar zijn.


Afhaakmoment 7
Ruim 1 uur later krijg je bericht dat de bestelling vervallen is. Terwijl je gehoopt had op een bericht mèt betaallink zodat je alsnog kon betalen. Er staat een betaald telefoonnummer in dat je kunt bellen. Veelgestelde vragen zegt dat je vervallen stoelen niet alsnog kunt betalen.


Afhaakmoment 8
Na zoveel klantonvriendelijkheid ga je elders zoeken. Doch Seetickets blijkt de enige aanbieder. Je wilt opnieuw bestellen maar er blijken geen 4 stoelen naast elkaar meer beschikbaar.......

Tips voor Seetickets. Gratis. Nee liever niet gratis. Liever in ruil voor 4 kaarten op za- of zo-middag.
  • Transactiekosten voor e-tickets daar wil men niet voor betalen. Via de mail klinkt als kosteloos. Verwerk deze kosten in  de bespreekkosten. Kosten voor het per post opsturen van tickets zijn wèl acceptabel.
  • De bespreekkosten zijn aan de hoge kant.
  • Pas de tekst aan op de site van de ANWB. Daar hebben ze een button waar je fouten in de informatie kunt doorgeven.
  • Als mensen de backknop gebruiken tijdens het afrekenen moeten ze weer terug kunnen naar het betaalscherm. Als de betaling mislukt of verloopt moet een tweede kans aangeboden worden.
  • Communiceer overal, behalve de datum, ook de aanvangstijd.
  • Verstuur bevestigingen altijd mèt betaallink zodat er alsnog betaald kan worden. Kopers hebben het meestal wel door als een betaling mislukt. Er is niet altijd opzet in het spel. Soms is er storing bij iDeal.
  • Verstuur niet gelijk een vervalmail maar eerst een herinnering. Mèt betaallink.
Ik vind het bestelproces niet meer van deze tijd. Technisch moet het toch geen probleem zijn om een nieuwe betaalmogelijkheid aan te bieden als betalen niet gelijk lukt?

Daar sta je dan, neuriet het koningslied, met de lege reuze 3D kaart voor de verjaardag van Man.

Update; deze post had oorspronkelijk als titel Winkelwagen-verlaters maar @LieveLotty twitterde deze. Die is mooier. Kan ook niet anders als je een schrappende schrijver bent.

Update 24 mei; telefoontje van Seetickets gehad en ik heb een uitverkochte voorstelling kunnen boeken met eliminering van afhaakmoment 1 en 2.