Blogspotdomein overzetten naar eigen domein

Nog steeds een blogspotdomein?
Mijn artikel in juli niet gelezen? Dat er gerommeld wordt met de urls? En dat dat nooit goed kan wezen?
Nou, voel je niet aangesproken, mijn kletsblog stond ook nog steeds op een blogspotdomein -> kijkeven.blogspot.com. Maar dat heb ik dit weekend toch maar overgezet naar een eigen domein. Omdat er dingen fout gingen door die variabele landextensie. De constante .com is variabel gemaakt en hangt af van het land van de bezoeker. In Nederland krijg je .nl. Zie ook mijn eerdere blog hierover.

Meerdere urls voor 1 pagina is onduidelijk, dat veroorzaakt duplicate content, dan moeten er complexe (voor de bezoeker onzichtbare) verwijzingen gemaakt worden.
Het verwijzen blijkt niet altijd goed te gaan. Hier had ik via copypaste een link met .nl gezet. Die gaf een foutmelding. Als je .nl vervangt door .com werkt ie wel. En verspringt ie gelijk weer naar .nl. *~*
De zoekfunctie werkt niet. Ik vermoed dat die zoekt in geïndexeerde pagina's van je blog met .com extensie. Aangezien dat blog veel Nederlandse bezoekers heeft zullen de .nl pagina's geïndexeerd zijn en de .com niet. Waardoor er niets gevonden wordt.
Zoekfunctie heb ik tijdelijk weggehaald, totdat het blog op zijn eigen domein geïndexeerd is.

Nu wel overtuigd?
Dan is hier een stappenplan om een eigen domein op je blog te zetten:

DEZE PROCEDURE IS VEROUDERD. JE KUNT GEEN NAMEN MEER KOPEN VIA BLOGGER. DE DNS instellingen kloppen wel nog.

Ga naar instellingen / basis en klik op; Voeg een eigen domein toeVul, als je nog geen eigen domeinnaam hebt en deze ter plekke wilt kopen, de gewenste naam in en kijk of hij vrij is. Koop de naam die vrij is (creditcard!) et voila! Zo simpel kan het zijn.


Heb je al een domeinnaam? Of wil je hem liever niet via een Google-partner registreren? Bijvoorbeeld omdat je een .nl wilt? Dan moet je bij je domeinnaamhost een aantal DNS instellingen aanpassen. Ga naar; Overschakelen naar geavanceerde instellingen
Je komt dan hier uit:


Pas de DNS instellingen aan met de gegevens die je krijgt van Blogger. Dit is lastig. Omdat iedere host zijn eigen editors heeft. En omdat het 24 uur kan duren voordat de aanpassingen verwerkt zijn. Bij mijn host ziet het er zo uit:


De rode stippen zijn de aanpassingen die gemaakt zijn. De 2 CNAME's zijn verplicht en hoogstwaarschijnlijk in elke editor het zelfde. De 4 nummers bij A zijn nodig om het domein zonder www ervoor goed door te verwijzen. Niet verplicht. En niet overal hetzelfde. Ik moet hier @ als naam opgeven (bleek na veel gepruts) maar het kan ook zijn dat je hier een andere waarde moet opgeven. Je domeinnaam zonder www ervoor bijvoorbeeld.
Als laatste moet je bij Blogger nog aanvinken dat ie moet doorverwijzen (duurde 2 dagen voordat ik dat door had).


Succes!
Als ik het kan (nee ik ben geen programmeur of webbouwer) kun jij het ook!