Mamamarketing gastblog

Of ik een stukje in Jip-en-Janneke-taal over SEO wilde schrijven voor http://www.mamamarketing.nl/. En of ik de vele info niet kon opsplitsen. Jahoor!
Mijn boodschap is simpel; SEO doe je zelf, en als je origineel en uniek bent scoor je vanzelf.

1. Zoekmachine-optimalisatie is marketing.
Marketing? Dat zijn activiteiten om de verkoop te bevorderen. Maar ik sta niet op markten, doe niet aan goodies of linkruil. Betaald adverteren doe ik ook al niet. Korting geven vind ik een belediging voor de makers van mijn product. Gratisdingenzoekers zijn in mijn ogen nog geen klanten. Ik wil mensen niet verleiden om iets te kopen. Ik richt me met de marketing dan ook op mensen die iets nodig hebben, mensen die op internet zoeken wat ik aanbied.

2. Waar is het product te vinden?
Wat is het adres? In SEO-land, de url. Deze moet zo kort en krachtig mogelijk zijn. Bij voorkeur moet je aan de url kunnen zien waar de webpagina over gaat. Elke pagina heeft een eigen uniek adres. Nooit meerdere urls voor dezelfde pagina. En nooit meerdere pagina's onder dezelfde url laten draaien.

3. Wat is er te vinden?
Wat staat er op de pagina? Is dat interessant? Nieuw? Uniek? Origineel? Vertellen mensen dat door? Bloggen ze erover? Willen ze ernaar linken? Komen bezoekers ervoor terug? Content is King! Zorg voor prettig leesbare teksten, kopieer geen teksten, maak mooie plaatjes enz.

4. Hoe kom je er?
Wegwijzers vertellen de weg. Wegwijzers op internet zijn linken. Interne linken (de linken binnen je site), en externe linken (de backlinks). Goede wegwijzers zijn de linken waarop geklikt wordt. Hoe meer er op geklikt wordt hoe beter. Verzamel dus niet zoveel mogelijk linken, maar richt je op linken waarop geklikt wordt!

5. SEO doe je zelf.
Er bestaan SEO cowboys. Er bestaan SEO trucjes. Maar SEO doe je zelf. Doe geen dingen speciaal voor Google. Richt je op de bezoeker. Be original. Haal obstakels weg. Huur een goede tekstschrijver in. Dan volgen de bezoekers vanzelf.

http://www.mamamarketing.nl/ is een leuke informatieve site, vol met tips, trucs en tools voor je webwinkel! Gratis!