Mediamanager Blogger

Voordat Wordpress de standaard werd blogde ik al met Blogger. En ik ben inmiddels blij dat ik nooit geswitcht ben. Less is more: Hoe minder functionaliteiten, hoe meer tijd er overblijft om te bloggen.

In den beginne werden de plaatjes opgehaald via Picasa, later werd dat Google Album Archive en dat blijkt afgelopen zomer opgeheven...


Tot gisteren wist ik dat niet. Ik heb geen melding gehad en plaatjes kon ik op dezelfde wijze uploaden en plaatsen als altijd. Geruisloos is Album Archive vervangen door Media Manager.

Media Manager van Blogger bereik je via de URL: blogger.com/mediamanager/albums

Net zoals voorheen heeft elk blog zijn eigen album.


De nieuwe MediaManager is heerlijk eenvoudig en overzichtelijk. Je kunt alleen foto's en albums verwijderen en verder niks. Lang leve Blogger!

De plaatjes staan nog steeds op de blogspotserver. Als je via de MediaManager een foto verwijdert verdwijnt de foto overal waar je hem gebruikt hebt en bij iedereen die de foto embed heeft met een hotlink.

Klein minpuntje is dat de naam van het album de allereerste naam is die het blog kreeg en dat dat vaak niet meer klopt. En de volgorde van de albums lijkt willekeurig en is niet te wijzigen. 

Hoe anders is het bij Wordpress geregeld met de plaatjes. Die staan op je eigen server en er wordt voor elk beeld dat je uploadt een traceerbare pagina aangemaakt...