Een nieuw sjabloon

Blogger is een update aan het uitrollen. Vrijwel dagelijks wijzigen er dingen in de backoffice.
Zo zag ik vandaag dat alle tags per post worden weergegeven terwijl ik hier nog klaagde dat ie slechts één tag liet zien in de editor.

En er is dus een nieuw sjabloon! Eindelijk een sjabloon waar ik op de overzichtspagina de posts in blokjes naast elkaar kan laten zien en waar de tags, waar ik al mijn blogs mee orden, zichtbaarder zijn.

Ik heb geen geduld zoals gewoonlijk. Eigenlijk zou ik even moeten wachten totdat de update volledig is uitgerold en alle kinderziektes eruit zijn... kucherdekuch, dit blog is al omgezet.

Een nieuw sjabloon, nieuwe dingen waar ik rekening mee moet houden.

Plaatjes
Het nieuwe sjabloon is bedoeld voor recepten en plaatjes spelen de hoofdrol.
Op dit blog hebben plaatjes in de posts helaas een ondergeschikte rol; ik gebruik niet altijd plaatjes en veel plaatjes zijn printscreens met tekst en witte achtergronden.
Ik had de layout opgevrolijkt met beeld in de header en kantlijn. Bloemetjes als achtergrond is nu te druk en in de header wordt het vervormd en ziet het er niet mooi uit. Ik heb daarom afscheid genomen van de korenbloemen. Alleen het kleurschema herinnert nog aan die foto.
Vanaf nu zorg ik dat ik bij elke post het eerste plaatje kleurig is. Oude posts die veel gelezen worden ga ik nog een kleurig plaatje toevoegen.
Bijschrift bij een foto zit niet meer gekoppeld met een kader aan de foto. Met (nog) een bugje in de editor want ik krijg het lettertype niet kleiner gezet. Het ziet er rommelig en onduidelijk uit nu. Ik wacht het nog even af. Mocht het zo blijven ga ik de veelgelezen posts de bijschriften weghalen.

Reacties
Ik heb afscheid genomen van het reactieformulier. Je kunt niet meer reageren.
Daar twijfelde ik al langer over. Met het verdwijnen van  Google+ zijn alle reacties van september 2014 tot maart 2019 op dit blog verdwenen. Ik overwoog toen om geen reactieformulier meer terug te zetten omdat er steeds minder gereageerd wordt op het blog zelf, dat gebeurt tegenwoordig op de sociale media. Reacties moet je monitoren en dat kost tijd.
Dat het nieuwe sjabloon op de overzichtspagina prominent laat zien hoeveel reacties er zijn was de spreekwoordelijke druppel om de reacties uit te zetten.

Headermenu
Ik ben nog aan het twijfelen of ik dat weghaal en in de kantlijn zet. Het nieuwe sjabloon laat, in tegenstelling tot mijn vorige sjabloon alles wat in de kantlijn staat zien in de mobiele weergave.

Opmerkingen? Ik hoor ze graag..... op den twit, hier kan het niet meer.