Google+ gaat verdwijnen

Omdat het nauwelijks werd gebruikt gaat Google+ verdwijnen. Logisch, maar wel jammer want ik vond het een stuk overzichtelijker werken dan Facebook.
Ik had al gelezen dat je je gegevens kon downloaden, maar veel van wat op Google+ staat, heb ik toch elders. En die enkele reacties op mijn blogs gedaan op Google+ mochten van mij in de vergetelheid verdwijnen.
Gisteren zag ik tot mijn schrik dat ALLE reacties op mijn blogs verdwenen zijn. Ook die rechtstreeks onder de blogs geplaatst zijn.


Aj. Ik ben eind september 2014 overgestapt naar Google+ reacties met Blogger en alles vanaf die tijd is nu verdwenen. Niet heel rampzalig, reageren op blogs gebeurde al steeds minder, daarvoor moet je tegenwoordig op Facebook of Twitter zijn.
Ik ging op zoek of die reacties nog ergens te downloaden waren. En het kan! Klik hier.


Ik denk dat je dit tot 2 april nog kunt doen. Daarna zijn alle reacties definitief verdwenen.
Als je nooit overgestapt bent naar Google+ reacties kun je dit blog negeren want dan staan alle reacties er nog. Je hoeft alleen actie te ondernemen als je op 4 februari jongstleden alles bent kwijtgeraakt.

En nu heb ik dus alle reacties in ZIPbestanden.


Ik weet nog niet of ik ga uitzoeken of, en hoe ik ze terug kan zetten.
Mocht ik dat nog gaan doe, zal ik hier uitleg geven.

Ik ben blij dat de oude back-office voor reacties nu weer terug is, en dat de reden om over te stappen destijds, die vervelende recaptcha, verdwenen is. Bij Google+ had ik geen backoffice en kreeg ik regelmatig geen melding dat er een reactie was.

Update later op de dag.
In het bestand zitten de reacties op het blog niet :-(
Alleen mijn eigen plusjes en reacties op Google+. Nog geen 20 activiteiten totaal.
Reacties van Blogger zijn echt helemaal foetsie.
Ik heb ze wel in de backups die ik maak. Maar hoe ik ze daar uit moet krijgen?

Update 13 februari 2019
Ik heb de backups bekeken. De reacties staan daar niet in, er staat een verwijzing naar googleplus die leeg is. Reacties van 1 oktober 2014 tot 6 februari 2019 op al mijn blogs zijn dus echt helemaal foetsie en niet terug te halen... Zonde! Er zaten pareltjes van reacties tussen.