Google Mijn Bedrijf

Rijkelijk laat ontdekte ik afgelopen week dat mijn vermelding op Google Mijn Bedrijf hoognodig ge-update moest worden. Ik heb jaren geleden, toen het er net was, een account aangemaakt en er niet meer naar omgekeken. Omdat het lokaal gericht was. En mijn webwinkel het niet moet hebben van lokaal. Een adres en telefoonnummer waren destijds verplicht. Terwijl ik helemaal niet zit te wachten op mensen aan de deur, en ik bewust geen telefoonnummer online heb staan.

Standaard toonde de vermelding bovenin een foto van mijn huis, en mijn adres op Google Maps. Met geen mogelijkheid kreeg ik die foto van mijn huis weg.

Je moet verplicht een categorie opgeven voor je bedrijf. Destijds was de best passende categorie "cowboykleding". Ik heb alle opties doorgespit, verkleedkleren, verkleedkleding, webwinkel, het stond (en staat) niet in de database. Dus tot vorige week stond er bij Artoek cowboykleding. Dat verkoop ik wel. Maar dat is ondanks deze jarenlange vermelding geen hardloper :-). De categorie "internetwinkel" ontdekte ik gisteren bij een collega. Internetwinkel is zo'n woord dat ik nooit gebruik voor een webwinkel...

Maar goed. Mocht je een webwinkel hebben zonder showroom en net zo achterlopen als ik met een foto van je huis en je adres bij je vermelding, wijzig dan deze instellingen: