Bloglovin-ellende deel 3

Af en toe kijk eens op Bloglovin naar collega-bloggers. Iedere keer zie ik weer nieuwe ellende....

Dit keer wilde ik vanuit een artikel doorklikken naar de Facebookpagina van het blog en kreeg de melding hier rechts -->

Dat betekent dat als je in je artikel verwijst naar een site die frames blokkeert, dat het net lijkt alsof je bezoeker een foutmelding krijgt. Bloglovin probeert zo te voorkomen dat bezoekers van hun site weg surfen.

Vervolgens wilde ik de url van een blogartikel op Twitter delen. Maar als ik Ctrl-V wil doen zie ik dat ik dan verwijs naar Bloglovin en niet rechtstreeks naar het artikel.


En als Tweeps daar op klikken moeten ze eerst een account aanmaken bij Bloglovin voordat ze het kunnen lezen......

Bloglovin is een RSS-reader waarmee je blogs kunt volgen. Je krijgt op de homepage thumbnails te zien van waaruit je kunt doorklikken naar het blogartikel. Om te voorkomen dat lezers wegsurfen worden de blogartikelen in een frame getoond. De thumbnails worden geladen via een RSS-feed. Het artikel wordt in zijn geheel opgehaald van jouw server en "ge-embedded" in hun frame.
Lees ook deel 1 over Bloglovin.

De nadelen van Bloglovin voor jou als blogger;
  • Vanwege de header met thumbnails van andere bloggers die prominent in beeld blijft, zijn lezers minder geneigd om verder op jouw blog rond te kijken of te klikken op een linkje in het blogartikel.
  • Alles wat gedeeld wordt op Pinterest, Facebook, Twitter enz. verwijst naar Bloglovin. Mensen die op een deelactie klikken moeten verplicht een account aanmaken bij Bloglovin voordat ze het artikel kunnen lezen. Niet iedereen zal dit doen wat resulteert in minder lezers.
  • Je statistieken tellen de lezers via Bloglovin niet mee als bezoekers. Je ziet niet hoeveel verkeer er binnenkomt via de sociale media. Met name op Pinterest wordt veel gepind via Bloglovin.
  • Linkjes in jouw "ge-embedde" artikel die verwijzen naar een site met een framekiller lijken dood te lopen (zie eerste afbeelding).

Wat kun je er aan doen?
  • Je kunt je RSS-feed verwijderen. Bloglovin kan dan geen thumbnails ophalen. Maar een andere partij kan dat dan ook niet meer helaas. Zie deel 1.
  • Je kunt je RSS-feed zo instellen dat Bloglovin er niet bij kan. Niet mogelijk bij Blogger. Wel bij Wordpress.
  • Je kunt aan Bloglovin vragen jouw blog te verwijderen. Neem contact op met Bloglovin.
Met bovenstaande opties loop je wel lezers mis.
  • Je kunt een framekiller instellen. Op het moment dat iemand vanuit Bloglovin op jouw thumbnail klikt wordt het frame "gekilled" en gaat rechtstreeks naar jouw blog. Lees hier hoe je een framekiller instelt.
  • Als je dit allemaal te ver vindt gaan, deel dan in ieder geval altijd vanaf je eigen blog en nooit via Bloglovin. Want anders stuur je iedereen via die deelactie op Facebook, Pinterest e.d. naar Bloglovin waar ze eerst een account moeten aanmaken om het te kunnen lezen.
Update 11 maart; ik probeerde vandaag vanaf Twitter op de iPad een recept te lezen...