Google Foto's en opslagruimte

Naar aanleiding van het akkefietje gisteren, waarbij er geen foto's meer op Blogger gezet konden worden kwam ik er achter dat de opslagruimte bij Google Foto's in tegenstelling tot dit reclame-filmpje toch niet onbeperkt is...Als je foto's te groot zijn tellen ze mee voor je limiet van 15 GB!

Tot 15 GB opslag is gratis bij Google producten. Die ruimte wordt gebruikt door je Gmail, Google Foto's en Google Drive. Je kunt ruimte bijkopen voor een heel billijk bedrag.


Via https://www.google.com/settings/storage kun je, als je ingelogd staat met je Google account, zien wat je in gebruikt hebt.
Als je Google Foto's gebruikt als standaard backup voor je foto's en deze foto's nergens anders bewaard dan kun je het beste ruimte bij kopen.

In alle andere gevallen kun je foto's beter niet fullsize uploaden want dan tellen ze niet mee voor je limiet. Je uploadt ze dan in een hoge kwaliteit, die voor online delen, meer dan voldoende is. En dan klopt het filmpje van Google waarin ze beweren dat je onbeperkt foto's kunt opslaan weer wel :-).

Zo kun je instellen dat Google de foto's niet fullsize opslaat:

Ga, ingelogd op je Google account, naar https://photos.google.com/settings en selecteer "Hoge kwaliteit". Eventueel kun je je bestaande foto's nog laten comprimeren door op de knop "opslagruimte vrijmaken" te klikken.