Woorden en sites wegfilteren

Weblog GeenStijl ligt nogal onder vuur momenteel. Adverteerders op de site worden benaderd om het weblog niet meer te ondersteunen met reclame-gelden. Nou zullen vele bedrijven niet eens weten dat hun advertenties verschijnen op GeenStijl omdat het tonen van advertenties afhangt van surfgedrag, cookies e.d. Een bedrijf moet het handmatig aangeven als hij sites wil uitsluiten.

Ik raad bedrijven aan om dat uitsluiten van GeenStijl in stilte te doen. Als er geen advertenties staan, word je ook niet benaderd om te stoppen met adverteren.
Met de vrijheid van pers heeft dit verder niets te maken.
GeenStijl draait op de hoge bezoekersaantallen. Reviaanse ironie genereert nu eenmaal veel actie en reactie. En ik vrees dat ze dezer dagen veel extra bezoek ontvangen. Terwijl het enige dat echt werkt is minder verkeer.
Zelf heb ik al jaren GeenStijl zoveel mogelijk weggefilterd op de sociale media. Omdat ik, kucherdekuch, nogal al snel reageer.

Op Facebook gaat dat zo:

Klik in de rechterbovenhoek van een bericht en geef aan dat je alles wilt verbergen van een bepaalde pagina.

(NB, hier staat toevallig Viraaltjes, het was me iets teveel werk om op Facebook, waar ik niet regelmatig kom, uit te zoeken hoe je GeenStijl weer kunt laten zien).
Op Twitter gaat dat zo:

Ga naar je instellingen en kies de woorden die je niet wilt zien. Urls met die woorden worden dan ook automatisch weggefilterd.

Er is een optie om ze alleen in de meldingen, alleen in je tijdlijn of in beide weg te filteren. Het is niet mogelijk om het woord weg te filteren in lijsten of zoekopdrachten.


De optie op Twitter zelf is er nog niet zo lang. Ik twitter op mijn desktop via Tweetdeck. Alwaar je altijd al woorden kon wegfilteren. Heel handig tijdens voetbalwedstrijden en zo.

Ga naar settings, klik op mute en vul de woorden in.

Voordeel van woorden wegfilteren in Tweetdeck is dat je het in 1x doet voor al je accounts, lijsten, zoekopdracht-kolommen. Je zult het woord nergens meer tegenkomen.

Over (het gebrek aan) de inhoud van GeenStijl hebben we het maar niet. Hier en hier kun je er meer over lezen.

PS, heb je commentaar op een Google-advertentie of de site waarop hij staat? Klik op het info-tekentje in de rechterbovenhoek van de advertentie en geef het aan Google door.