Razendsnelle levering!

Snel, sneller, snelst
Snel, sneller, snelst. Het kan de etail-promoot-experts niet snel genoeg. Die zien het liefst dat je de directe levering van de fysieke winkel evenaart. "Dan zet je toch drones in?" Het maakt niet uit wat het kost. En nu lees ik weer dat de Nederlandse webwinkelier kan winnen van Amazon als hij o.a. op snelheid in zet.

Het doet me denken aan de stofzuiger die man in 2014 online kocht bij Mediamarkt voor op kantoor.....
Een tel nadat hij op de bevestiging had geklikt realiseerde hij zich dat hij bij de vorige bestelling nog in het oude pand zat. Hij checkt het, en ja, als afleveradres stond nog het oude en dus verkeerde adres.
Hij probeert het afleveradres te wijzigen maar dat lukt niet. Hij belt naar de klantenservice binnen 10 minuten na de bestelling en krijgt te horen dat het afleveradres niet meer gewijzigd kan worden. Het is dan nog vroeg op de middag, en ik vermoed dat de bestellingen nog niet opgehaald zijn door de transporteur. Laat staan dat die stofzuiger al verzendklaar is gemaakt.
Als hij haast had met de stofzuiger moest hij een nieuwe bestelling plaatsen (en met iDeal betalen) en dan kreeg hij het geld van de verkeerde bestelling retour zodra de stofzuiger weer terug was bij Mediamarkt.
Man had geen haast. Toen werd het advies als volgt. Weiger het pakket aan de deur, dan komt het bij ons retour en dan zullen wij het opnieuw verzenden, we weten nu waar het naar toe moet. Is ie maar even naar de oude buren gegaan van het leegstaande pand. Dat ze dit keer niet zo aardig moesten zijn om een pakket voor hem aan te nemen. Alwaar het pakket overigens 2 werkdagen later pas werd aangeboden.

Logistiek. Een vak apart.