Paaseieren zoeken

Vinden
Het doel van paaseieren zoeken is paaseieren vinden. Een zoekmachine helpt je met vinden. Als je het woord zoekmachineoptimalisatie zou vervangen voor vindbaarheid wordt duidelijk waar je op moet letten. Zoekmachineoptimalisatie is het verbeteren van de vindbaarheid. Hoe vind je nou een paasei? Hoe weet je waar je moet zoeken? Hoeveel eieren zijn er?

Indexatie
Je moet weten dat er ergens eieren verstopt zijn. Google moet weten dat jouw site bestaat. Dan wordt ie opgenomen in de index. Je kunt dit doorgeven aan Google, of Google krijgt die informatie via een andere, al geïndexeerde site.

Grootte
Feit is dat grote eieren makkelijker gevonden worden. Veelbezochte, goedgerankte sites worden dat ook.

Opvallen
Een ei met een felle, afwijkende kleur wordt sneller gevonden. Zorg dat je site afwijkt van de standaard. Zorg dat je opvalt. Be original.

Zichtbaar
Een goed verstopt ei wordt minder snel gevonden dan een ei dat open en bloot in het gras ligt. Verstop je site niet achter een flitsende intro. Ruim obstakels weg. Maak elke pagina van je site makkelijk benaderbaar vanaf de homepage.

Moeilijk bereikbaar
Een ei in de hoogste tak van een boom is misschien wel zichtbaar, maar je moet klimmen om het te kunnen pakken. Denk aan sites waarbij je eerst moet inloggen om verder te mogen en sites die traag laden.

Capaciteit
Als je met 10 mensen naar 1 ei zoekt is de kans groot dat je het ei niet vindt. Als veel mensen tegelijkertijd je site willen bezoeken moet je zorgen voor voldoende capaciteit. Doodzonde als een groot deel de site niet kan bereiken.

Bekendheid
Waarom is het ene eierzoekfestijn beter bezocht dan het andere? Omdat er meer reclame voor gemaakt wordt? Omdat het festijn al jaren achtereen gegeven wordt en een echte traditie is? Omdat er vorig jaar prachtig versierde eieren waren, er 11 roze paashazen liepen en iedereen het er nu nog over heeft?
Reclame spreekt voor zich. Gevestigde namen als Wikipedia ook. En het laatste slaat op externe linken, mensen die bloggen over je site, kranten en tijdschriften die je site vermelden en mensen die erover praten, op twitter, facebook en hyves.

Veel plezier met paaseieren zoeken zondag! Vinden hoeft niet, dat geldt alleen maar voor je site.