Online een boek verkopen

Ik ben met een boek bezig. Het gaat bijna naar de drukker*.
In het boek staan alle tips van Nageluk overzichtelijk georganiseerd op alfabet.

De belangrijkste verkoopplek moet de site zelf worden. Alle verkoop daar buiten is mooi meegenomen. Dus ik keek onder andere eens naar Bol. Tot mijn grote verbazing blijk ik onder aan de streep meer over te houden als ik zelf, als externe verkoper, het boek aanbiedt bij Bol en het door een fulfilment-center laat versturen...

Voor een deel wordt dat veroorzaakt doordat Bol geen verzendkosten in rekening brengt bij boeken boven de € 20,-. Als externe verkoper mag je bij Bol wèl verzendkosten in rekening brengen, als het maar niet duurder wordt dan waar je het zelf voor aanbiedt.

Nu kun je tegenwoordig, als uitgever, bijna niet meer om Bol heen. Ik vrees dat ze een onwijs groot marktaandeel hebben. En dat komt dus onder andere doordat ze geen verzendkosten rekenen boven de € 20,-. Eén van de redenen om het boek bij de lokale boekhandel te kopen, GEEN VERZENDKOSTEN, is daarmee verdwenen.

Als ik het boek door Bol laat verkopen wordt het daar dus goedkoper dan bij mij op de eigen site. Waardoor ik waarschijnlijk minder boeken rechtstreeks met de volle marge ga verkopen.
BOF. Dat gaat deze dame dus niet doen hè? Dat gaat dwars tegen mijn principes in. Hier gaat niks onder of tegen kostprijs weg. Daar gaat de retail momenteel aan kapot; omzet lijkt belangrijker dan winst, er wordt niets meer verdiend. De marges zijn te laag, de uitverkoop gaat eeuwig door, verzendkosten worden niet doorberekend enz.
Ik neem wel genoegen nemen met een lagere omzet :-).

Het manuscript:*Je kunt nog een paar dagen mee doen aan de crowdfunding, dan komt je naam in het boek!