Muten in tweetdeck

Bij gebrek aan collega's heb ik Tweetdeck, als ik werk achter mijn pc zit, standaard open staan. Op de mentions (van mijn 3 accounts) staat een piepje, dus als iemand tegen me begint te praten, dan hoor ik dat en dan kijk ik even.

Als je twittert met ehhhh, een bepaalde mening, dan volgt zo af en toe een tsunami aan mentions waar je in verdrinkt. Ik scheid sinds kort het kaf van het koren door iedereen die gelijk begint te schelden en/of niet inhoudelijk reageert te muten in Tweetdeck. Heel effectief. En ze merken er niets van. De opgewonden standjes kunnen hun frustaties kwijt zonder dat je er last van hebt.


Zo makkelijk is het:
Ga in Tweetdeck naar de user die vervelend doet (plaatje hierboven). Klik op het mannetje naast de volgknop en klik in het opengeklapte menu op "Mute @user in Tweetdeck". De user zal nergens meer verschijnen in Tweetdeck.

Unmuten gaat niet via de user. Kan ook niet, want de user verschijnt niet meer in Tweetdeck.
Hiervoor moet je naar je settings gaan, kies mute en verwijder de gemute users die je weer wilt zien.

Hootsuite e.d. zullen op eenzelfde manier werken.
Je kunt ook muten in de Twitterapp zelf. Dan verschijnen mentions en tweets van de gemute user niet in je tijdlijn. Je kunt wel nog rechtstreeks naar de user gaan, zijn tweets bekijken en hem eventueel daar weer unmuten. In de Twitterapp heb je, zover ik weet, geen overzicht van wie je gemute hebt. kun je via de instellingen zien wie je gemute hebt.
Als je meerdere accounts hebt moet je personen muten in elk account apart.

Blocken
Ik gun het de schelders gewoon niet, een block. Er zijn er die trots elke block die ze ontvangen twitteren. Alsof het trofees zijn.
Èn, naïef en optimistisch als ik ben, is de kans groter dat ze tot inkeer komen als ze mijn tweets kunnen blijven lezen.
Tot slot haalt het, hoop ik dan, een beetje druk van de ketel als ze kunnen blijven doorschelden.

Afgelopen maaandag maar liefst 18 mensen gemute in 1 dag:


Als ik echt niets beters te doen kijk ik wel eens wie ik gemute heb. Vaak zijn ze anoniem. Hebben ze weinig volgers. Met soms verbazingwekkende dingen in hun bio. "Zwarte Piet moet blijven" staat er dan in september. Nu heb ik niet zoveel tegen Zwarte Piet, mag ie halverwege november best per boot naar ons land komen al dan niet met een paar kleurlingen, maar op 6 december moet ie toch echt terug naar waar ie vandaan komt.
En serieus, er bestaan mensen die alleen maar schelden, soms tegen meer dan 50 mensen op 1 dag.

Anyway
Het is in de loop der jaren minder leuk geworden op Twitter. Interessante tweeps zijn gestopt of genuanceerder geworden. Ik zou zeggen; gebruik die mute-knop en blijf lekker twitteren.