Pop-ups

Getverderrie wat heb ik toch een hekel aan pop-ups. Aan ongevraagde pop-ups.
Pop-ups onderbreken de taak waar de gebruiker mee bezig. Ben je een interessant artikel aan het lezen, verschijnt er een melding of je een gratis e-book wil, of je je misschien met heel veel korting wil inschrijven voor een seminair. Of nog erger, een ordinaire affiliate reclamebanner die je maar niet weg krijgt.
Bijna altijd sluit ik de site en laat het artikel voor wat het is. En de kans dat ik het artikel deel is vervlogen.
Er bestaan niet voor niets pop-up blockers. Ik heb die even gebruikt, maar dat ding blokkeerde ook gevraagde pop-ups en dat vond ik niet handig.

Eén van de eerste dingen die ik dacht toen ik met mijn spel begon was "niet zo'n irritante WIL JE MIJ REVIEWEN pop-up".
Tuurlijk wil ik graag dat mijn app gereviewed wordt. En ik realiseer me ook dat de gebruiker dat meestal niet spontaan uit zichzelf zal gaan doen. Maar waarom doet vrijwel elke app dat met een pop-up i.p.v. een simpele knop?
Zo'n pop-up verschijnt op het moment dat je iets wilt gaan doen met de app. Die pop-up kun je sluiten met "herinner mij later" waardoor je later weer gestoord zult worden. Of met "nee bedankt" en dan verschijnt die pop-up niet meer. Een reviewKNOP hebben deze apps meestal niet. Met andere woorden zodra je de pop-up definitief sluit word je binnen de app nergens meer aangespoord om te reviewen. Vaak hebben deze apps wel een deelknop voor Twitter of Facebook.....

Ik heb in mijn app een reviewknop naast de deelknop voor Twitter en Facebook gezet. Op het scherm waar de score verschijnt. Als dank voor het klikken op een van deze knoppen krijg je na het sluiten van dit scherm geen reclame.
Ja! Inderdaad. Reclame verschijnt als ongevraagde pop-up! Ik zou niet weten hoe ik anders de app #gratis in de app store kan zetten. De reclame kun je afkopen........