Alfabetisch register maken in Blogger

De mobiele weergave van Blogger is prima. Maar de info uit de zijbalk verdwijnt.


Voor mijn nieuwe blog Nageluk.nl zijn de labels, die ik weergeef in de kantlijn, onmisbaar als je gericht door het blog wilt bladeren. Daarom heb ik een pagina aangemaakt met de labels in een lijst. Deze pagina heb ik "alfabetisch register" genoemd. Pagina's zijn in de mobiele weergave bereikbaar via het menu. Ik deed dat als volgt:

Voeg het gadget "labels" toe aan je blog.

Configureer het gadget naar hoe je de labels wilt weergeven op de pagina. Standaard weergave bij mij (in de kantlijn) is een wolk. Voor het alfabetisch register wil ik ze in een lijst, èn het aantal berichten per label tonen*.

Doe bronweergave (via rechter muisknop) en zoek met CtrlF naar het eerste label. Kopieer het hele gedeelte waarin de labels staan.

Maak een pagina aan. Ga op HTML-editing staan en plak het gekopieerde gedeelte erin. Alle labels worden nu aanklikbaar getoond. Deze pagina is nu bereikbaar via het menu bij de mobiele weergave.

Zet het gadget (in de kantlijn) weer terug op de standaard instellingen. Of haal het weg als je het niet wilt weergeven.

Helaas update de pagina niet vanzelf. Dit zul je handmatig moeten doen volgens bovenstaande stappen.

*Niet meer. Ik toon in het alfabetisch register nu alle tips. En heb de labels die vaker voorkomen onderaan gezet als aanklikbare "hoofdstukken".